Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Pablo Milanés, Amaral i Amparanoia a les festes de Sant Magí

Pablo Milanés, Amaral i Amparanoia a les festes de Sant Magí

Pablo Milanés, Amaral i Amparanoia a les festes de Sant Magí

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i La Carrau obriran el Passacarrers del Convit de les festes que se celebraran del 15 al 19 d'agost.
25/07/2008

El gran acte del primer dia de festes és el concert inaugural, que protagonitzarà la gira de comiat del grup Amparanoia, el divendres 15 a la Plaça de la Font. Es trasllada a aquesta primera jornada la representació de les Contalles de Sant Magí, organitzada per l'Esbart Santa Tecla a la plaça de la Pagesia, vora l'església de Sant Llorenç.

El dissabte 16, és la jornada del passacarrers del Convit, el pregó popular de la festa de Sant Magí. Enguany serà protagonitzat per integrants de dues formacions: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, al costat de La Carrau.

La Sindriada, a la plaça de les Cols, serà el diumenge. Es repartiran uns 1.600 talls de síndria. Aquest acte enguany comptarà amb l'acompanyament de dues formacions de música popular dels Pirineus: El Pont d'Arcalís i les Violines.

La Vigília de la Festa comptarà amb el protagonisme de l'arribada de l'Aigua de Sant Magí i de les revetlles de les places de la Font i de Rei. La Revetlla Remullada estarà amenitzada per la Companyia d'Espectacles Pa Sucat i la Banda Bruixa Express, a més, dels efectes aquàtics del Carro ruixador, la Síndria ruixadora, la Petxina pelegrina i la Càntir ruixador.

La diada del Sant serà protagonitzada al matí pels castells i a la tarda per la processó. Alguns dels grups convidats d'enguany seran els cavalls frisons de l'Hípica de la Cruz de l'Aldea -Terres de l'Ebre- i el ball de les galeres de Reus, que escenifica una lluita de vaixells.

A banda del concert inaugural d'Amparanoia, destaquen les actuacions:

  • Dins el 9è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, a l’antiga fàbrica de la Chartreuse, el cap de cartell serà Shuarma, cantant del grup Elefantes.
  • El grup saragossà Amaral serà el protagonista del concert de pagament de la festa de Sant Magí.
  • El cubà Pablo Milanés presenta un concert al Teatre-Auditori del Camp de Mart.

Descarregar el programa complet: Sant Magí 2008. La Festa de l'Aigua

     
Segells de reconeixement d'administració oberta