Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Projecte “Cívic”

Projecte “Cívic”

Projecte “Cívic”

L’Ajuntament de Tarragona endega una campanya per millorar les actituds cíviques dels veïns i veïnes de Tarragona
09/12/2009

 

La Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania (UTIC) de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona ha posat en marxa el projecte “Cívic”, que consisteix en una campanya per reforçar les conductes cíviques de la ciutadania de Tarragona: “Gaudeix la diferència, sigues una persona cívica!”.
 
Mitjançant unes postals que fan referència a quatre ordenances municipals, es traslladen uns missatges curts, entenedors i directes que fan referència a la necessitat de participar en la millora de la qualitat de vida i del nostre entorn més proper. Els missatges són:  
  • “Un ambient sense sorolls és qualitat de vida” 
  • “Respectar els espais públics t’ajuda a gaudir-ne”
  • "Si estimes la teva mascota... recull els seus excrements”
  • “Un espai net és el millor lloc per viure...”
 
Es tracta de petites accions que van adreçades a aconseguir un millor coneixement dels drets i deures de les normes bàsiques de convivència incidint en aquells aspectes que ajuden a millorar les relacions de veïnat (soroll, espai públic, neteja...). L’objectiu principal d’aquesta campanya és millorar la convivència i fer la nostra ciutat més cívica, a més de fer una clara aposta per la inclusió i la implicació de tothom en aquesta tasca. De moment s’ha començat en dos barris, Torreforta i Sant Salvador, i es preveu anar incorporant la resta de la ciutat a partir del mes de gener de 2010.
 
En una primera etapa, l’equip de mediadors i mediadores de la UTIC treballen al carrer fent difusió, repartint les postals directament a les persones i adreçant-se als comerços i als serveis públics presents a cada zona (escoles, CAP, etc.). En algunes zones concretes també s'estan realitzant visites a domicilis particulars.
 
També participa en aquesta campanya la Conselleria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, que col·labora amb la realització d’unes xerrades sobre recollida de residus en el marc del projecte “Cívic”. La primera va tenir lloc el passat 1 de desembre al Centre Cívic de Sant Salvador i la propera es farà el dia 18 de desembre a les 19 h al Centre Cívic de Torreforta.
 
Segons la tinenta d’alcalde de l’Àrea de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, “aquesta campanya està tenint una molt bona acollida entre els veïns i veïnes de les zones on s’estan repartint les postals. També els comerços i els diferents serveis públics l’han acollit bé, col·laborant en la seva difusió”. Part d’aquest èxit, segons la consellera, es deu al fet que “són missatges curts i clars destinats a treballar algunes normes bàsiques de convivència, incidint en aquells aspectes que milloren les relacions entre veïns, com poden ser el soroll, el manteniment de l’espai públic o la neteja. I a la vegada són eines que ens ajuden a treballar la inclusió social, ja que incideixen en aspectes que milloren la convivència de tothom”.
 
La campanya està finançada amb fons del Ministeri de Treball i Immigració, la Secretaria per a la Immigració de la Conselleria Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona.
 
Per a més informació:

Tarragona, 9 de desembre de 2009

Segells de reconeixement d'administració oberta