Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Presentació de l'espai participatiu per a elaborar el Pla d'Igualtat

Presentació de l'espai participatiu per a elaborar el Pla d'Igualtat

Presentació de l'espai participatiu per a elaborar el Pla d'Igualtat

26/09/2008
Avui divendres 26 de setembre a les 18.30h, al Saló d’Actes de l’Ajuntament a la Pl. de la  Font, es realitzarà l’acte de presentació del procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Igualtat que impulsa la Conselleria de Polítiques d’Igualtat de l’Àrea de Serveis a la Persona. A l’acte hi assistirà la tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a la Persona, Victoria Pelegrin, la coordinadora territorial de l’ Institut Català de les Dones, Isabel Sales, i la responsable de l’estudi i membre del departament de pedagogia de la URV, Mercè Gisbert.
 
L'objectiu d'aquest pla és facilitar el reconeixement de les desigualtats de gènere en el municipi i abordar-ne les causes i símptomes a través de propostes conjuntes, integrals i innovadores. L'elaboració del Pla d’Igualtat Local es fa amb el suport de l'Institut Català de les Dones i en col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i Sinèrgies, recursos comunitaris sccl, i  està previst finalitzar-lo a finals d'any.
 
El treball s'ha iniciat amb un informe previ de documentació estadística i bibliogràfica per conèixer la realitat local de la ciutat i la seva població, en especial de les dones. A partir de l'octubre s'inicia el desplegament del treball participatiu, que es considera imprescindible per completar l'estudi i elaborar propostes amb les aportacions de la ciutadania. El treball de camp inclou entrevistes i tallers oberts a tota la població, a entitats associacions i/o serveis, tècnics i polítics. Al mateix temps, es recollirà la informació de projectes i actuacions que desenvolupen les diferents regidories per a la ciutadania, especialment, dirigides a les dones i també de la resta de serveis públics de la ciutat.
 
Segells de reconeixement d’administració oberta