Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Promoció de Tarraco pels EUA i Canadà

Promoció de Tarraco pels EUA i Canadà

Promoció de Tarraco pels EUA i Canadà

13/06/2006

La tinent d'alcalde de Patrimoni, Maria Mercè Martorell, el director del Museu d'Història, Lluis Piñol, i la gerent del Patronat Municipal de Turisme, Montserrat Pascual, es troben per terres nordamericanes i canadenques amb la finalitat de promocionar Tarragona Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta gira es fa conjuntament amb la resta de ciutats espanyoles "Patrimoni de la Humanitat", amb la finalitat de donar a conèixer la riquesa històrica i monumental que encara conserven i protegeixen les tretze ciutats que han merescut aquest alt reconeixement mundial.

Es dóna la circumstància que durant la visita realitzada a Nova York, i tot visitant el museu Hispanic Society of America, situat a Harlem, es va saber que aquest museu conserva algunes valuoses peces procedents de Tarraco, de Caceres i d'altres ciutats espanyoles.

De Tarragona, en concret, es conserva un document de l'arquebisbe de Tarragona dirigit al rei Jaume I durant la conquesta de Mallorca, o una pintura de Mir, de l'any 1928, on es pot veure la catedral tarragonina.

Per altra banda, la tinent d'alcalde de Patrimoni, Maria Mercè Martorell, s'ha entrevistat amb Esmé Emmanuel, presidenta de l'associació sefardita dels EUA, en relació al barri jueu de Tarragona i, en concret, sobre la preservació de Ca la Garça. Amb anterioritat, ja se li havia fet arribar un dossier informant sobre el barri jueu tarragoní.

Segells de reconeixement d'administració oberta