Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Roba Amiga, programa de recollida selectiva de roba usada

Roba Amiga, programa de recollida selectiva de roba usada

Roba Amiga, programa de recollida selectiva de roba usada

Es vol promoure la inserció sociolaboral i la reutilització i el reciclatge de residu tèxtil
09/07/2008
Roba Amiga és el programa de recollida selectiva de roba usada, gestionat per empreses d’inserció laboral i amb presència a molts municipis de Catalunya. Roba Amiga arriba a la ciutat de Tarragona de la mà de la Fundació Formació i Treball, en el marc d’un conveni de col·laboració subscrit amb l’Ajuntament de Tarragona, gràcies a l’impuls i el suport de la Diputació de Tarragona.

L'objectiu de Roba Amiga és promoure la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió. Aquest objectiu s'assoleix mitjançant la reutilització i el reciclatge de residu tèxtil, assegurant la sostenibilitat medioambiental, econòmica i ètica en tots els punts del sistema (recollida de la roba, tractament i venda). Així mateix, la iniciativa pretén generar llocs de treball d'inserció, tot permetent a les administracions locals actuar com a elements dinamitzadors d'una política de responsabilitat social cap als ciutadans.

En aquests moments ja es troben instal·lats 60 contenidors a la via pública de la ciutat de Tarragona, que són fàcilment identificables pel seu color taronja i perquè porten els logotips de Roba Amiga i de les entitats col·laboradores.

Segells de reconeixement d'administració oberta