Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Sandra Coloma: “Aquesta ha estat la Santa Tecla més multitudinària i participativa que mai”

Sandra Coloma: “Aquesta ha estat la Santa Tecla més multitudinària i participativa que mai”

Sandra Coloma: “Aquesta ha estat la Santa Tecla més multitudinària i participativa que mai”

La regidora ha destacat també el civisme i l'èxit del concert familiar, entre d'altres
Sandra Coloma: “Aquesta ha estat la Santa Tecla més multitudinària i participativa que mai” Entrada del Braç de Santa Tecla. Imatge d'arxiu
25/09/2009

Aquest matí, la regidora de Festes de l’Ajuntament, Sandra Coloma, ha fet la roda de premsa de balanç de Santa Tecla 2009, que ella mateixa ha definit com “la Santa Tecla més multitudinària i participativa que mai” i ha reiterat, que “el fet que hagi estat així, és perquè ha estat una festa amb programació per a tots els gustos, hi ha hagut tanta activitat i tan diferent, que aquesta ha estat la clau de l’èxit”. Coloma també ha volgut destacar el civisme, que ha estat predominant fins a altes hores de la nit i en tots els espais on hi havia programació.

Els moments més àlgids de participació ciutadana, segons la regidora i l’equip d’organització de les festes, es van registrar entre els dies 18 i 23 de setembre, amb un augment de gent en els actes en què el Seguici Popular és el protagonista, en els de contingut gastronòmic i en les ofertes musicals de les nits.

La regidora de festes també ha fet èmfasi en “l’èxit del concert familiar dels Pets”, que ha evidenciat, segons Coloma “la creixent demanda d’actes orientats al públic familiar, fet que ens ha fet plantejar la idea de consolidar el concert familiar i incorporar-lo també en el programa de l’any vinent”. També ha tingut molt bons resultats la consolidació de la descentralització festiva.
 
A banda del balanç de xifres que a continuació detallem, la regidora ha avançat també de cara a l’any vinent, que les festes tindran dos caps de setmana, és a dir, que començaran més tard i acabaran també més tard, fet que facilitarà la programació de moltes activitats tan de dia com d’oferta musical, en els dos caps de setmana inclosos en la programació.
 
Pel que fa a la tasca duta a terme perquè tot pogués arribar a la seva realització en perfecte normalitat, la regidora ha agraït la gran participació i treball intens, tant d’entitats, com d’equips municipals o externs: brigada municipal, policia local, oficines de l’Ajuntament, protecció civil, Creu Roja, etc...que han fet que en algun espectacle estiguessin unes 150 persones treballant per vetllar per un correcte funcionament d’aquell acte.
 
Balanç de xifres:
Castell de Focs: 30.000 persones
Cercavila del Seguici Popular (22 de setembre): 20.000 persones
Processó del Braç de Santa Tecla (23 de setembre): 18.000 persones
Pilars caminant de la Mercè: 12.000 persones
Revetlla plaça de la Font (22 de setembre): 12.000 persones
Diada castellera primer diumenge: 10.000 persones
Cercavila de la Santa Tecla petita: 10.000 persones
Concert Els Pets: 9.000 persones
Concert La Pegatina + Bongo Botrako: 6.000 persones
Concert Los Diablos: 6.000 persones
Concert Teràpia de Shock i Gossos: 5.000 persones
El pastís del Braç de Santa Tecla: 4.500 persones
Revetlla de colles (divendres 18): 4.000 persones
Concert Manel: 3.500 persones
Concert M-Clan (dimarts 15 al Recinte Firal): 2.500 persones
Faemino y Cansado: 1.854 persones
 
 
Tarragona, 25 de setembre de 2009
Segells de reconeixement d’administració oberta