Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Setmana del Medi Ambient

Setmana del Medi Ambient

Setmana del Medi Ambient

Es faran conferències, exposicions i sortides a la natura
27/05/2009

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el proper 5 de juny, la Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament, ha presentat una setmana carregada d’actes, exposicions i sortides a la natura; que “serviran d’una banda per sensibilitzar més els ciutadans i de l’altra, per aprofundir en temes que ens preocupen i cal que desenvolupem més extensament”, segons ha explicat.

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) va ser establert per l’Assemblea General De la ONU al 1972 per marcar l’obertura de la Conferència d’Estocolm sobre El Medi Ambient Humà. Es commemora cada any el dia 5 de juny i és un dels vehicles principals a través del qual Nacions Unides estimula el coneixement mundial del Medi Ambient i augmentar l’atenció i l’acció política.

Conferències
D’entre les quatre conferències programades per a la Setmana del Medi Ambient, cal destacar la que farà el vicepresident de la Societat d’Exploracions Submarines (SES), Jaume Folch (Biòleg de la URV) el dimarts 2 de juny on explicaran el projecte de les “Biocenosis marines del litoral de Tarragona” que realitza el SES en conveni amb l’Ajuntament de Tarragona.
 
El dimecres, la biòloga i cap de projectes de l’entitat Acciónatura i la Rosa Colell, ambientòloga; faran una conferència sobre rius mediterranis, centrada en el Francolí.
 
D’altra banda, el fotògraf Ferran Aguilar farà dues xerrades sobre el medi natural de Tarragona.
 
 
Exposicions
En primer lloc, i amb la col·laboració de l’Agència d’Energia de Tarragona i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya a la ciutat, es podrà veure els dies 3, 4 i 5 de juny, a la seu d’aquest col·legi, l’exposició dels millors pòsters del concurs de pòsters sobre l’eficiència energètica i les energies renovables. El mateix dia 5, es farà el lliurament de premis d’aquest concurs.
 
Paral·lelament, el mateix 5 de juny, s’inaugurarà a la Plaça Verdaguer  l’exposició “Pobres x desastres” organitzada per l’entitat Geòlegs del Món i l’Agència d’Energia de Tarragona, i que es podrà veure el 5, 6 i 7 de juny de 10 a 21h. A la mostra es pot veure els impactes dels riscos naturals en els països en vies de desenvolupament.
Lligat a aquesta exposició, el Doctor Saladié del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, també farà una conferència que sota el títol de “Riscos i desastres naturals al Camp de Tarragona” vol ser una introducció a la mostra que es podrà veure a la Plaça Verdaguer.
 
 
Sortides guiades
Les sortides guiades, són una activitat que ja es fan periòdicament des de la Conselleria de Medi Ambient i que se centraran, en el proper cap de setmana, el dissabte 6 de juny i el diumenge 7. El dissabte se’n faran tres: a la desembocadura del Gaià, que ha organitzat La Sínia i que cal destacar, que durant la sortida es farà l’alliberament d’un Bernat Pescaire; l’altra es farà a l’espai natural de la punta de la Móra, la farà DEPANA i la darrera al Parc de la Ciutat – Quinta de Sant Rafael, aquesta a càrrec de Ferran Aguilar. L’endemà diumenge, es farà la sortida guiada al Pont del Diable, també a càrrec de Ferran Aguilar.
Segells de reconeixement d'administració oberta