Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Signatura del "conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament, l'Arquebisbat i l'ICAC, per a l'estudi de la Basílica Visigoda de l'Amfiteatre romà de Tarragona"

Signatura del "conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament, l'Arquebisbat i l'ICAC, per a l'estudi de la Basílica Visigoda de l'Amfiteatre romà de Tarragona"

Signatura del "conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament, l'Arquebisbat i l'ICAC, per a l'estudi de la Basílica Visigoda de l'Amfiteatre romà de Tarragona"

Les tres administracions treballaran en comú per a dur a terme unes primeres actuacions abans de finals d'any
Signatura del "conveni marc de col·laboració entre l'Ajuntament, l'Arquebisbat i l'ICAC, per a l'estudi de la Basílica Visigoda de l'Amfiteatre romà de Tarragona" Una imatge del moment de la signatura del conveni
23/10/2009

 

La roda de premsa que s’ha fet aquest divendres, 23 de novembre, a les 12 hores a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona, correspon a la signatura pública del conveni marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona, l’Arquebisbat de Tarragona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica per a l’estudi de la basílica visigoda de l’amfiteatre romà de Tarragona”.
 
Hi ha estat presents Rosa Maria Rossell, tinent d’alcalde i consellera coordinadora de l’Àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament; la Dra. Isabel Rodà,directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, i Mn. Joaquim Fortuny, vicari general de l’Arquebisbat de Tarragona.
 
L’Amfiteatre de Tarragona, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, és un immoble de propietat municipal i serà properament objecte de diverses actuacions de condicionament i rehabilitació arquitectònica per a les quals seran necessàries diverses intervencions arqueològiques que permetran potenciar la recerca científica i la dinamització i projecció social a través de diverses actuacions de difusió ciutadana.
 
Les tres institucions han considerat positiva i fructífera la col·laboració per tal de sumar esforços en projectes comuns que afavoreixin i incrementin l’arqueologia, la museografia i la cultura de l’Amfiteatre romà i la basílica paleocristiana que s’hi conserva en memòria del martiri de Sant Fructuós i els seus diaques.
 
El conveni marc inclou un primer acord específic de col·laboració que permetrà la realització de les primeres actuacions abans de finals d’any. Aquestes consistiran en la realització de sondejos estratigràfics, prospeccions geofísiques a l’interior del temple i l’ampliació de la documentació gràfica de les dues esglésies conservades en l’arena.

Tarragona, 23 d'octubre de 2009

Segells de reconeixement d'administració oberta