Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Simulacre d'un accident d'autobús de l'EMT

Simulacre d'un accident d'autobús de l'EMT

Simulacre d'un accident d'autobús de l'EMT

Demà, 17 de juny, a l'avinguda Marqués de Montoliu amb Antoni Maria Claret
16/06/2008
Demà, 17 de juny, la Guàrdia Urbana de Tarragona realitzarà un simulacre d’accident de trànsit en el què hi estaran involucrats un autobús de l’EMT, que transporta una classe de quart de primària del col•legi de les Teresianes, una motocicleta i un turisme. Els alumnes participants al simulacre són la classe del guanyador del concurs de dibuix infantil de la mascota de la Guàrdia Urbana. El simulacre començarà a les 11.00h. i durarà una hora i mitja.


Aquest acte forma part de l’organització de unes jornades per millorar la coordinació dels diferents serveis d’emergències per a la assistència en casos d’accidents de trànsit principalment, tenint la intenció de donar-li continuïtat formalitzant uns criteris i procediments d’actuació conjunts.

Per tal de reconèixer la capacitat de resposta, el simulacre es desenvoluparà apropant-se als temps reals de reacció en casos d’emergència. Les unitats participants dels diferents cossos intervinents es trobaran als llocs habituals de treball, amb la mínima informació necessària per tal que no puguin estar previnguts, sinó que la resposta sigui el més espontània i real possible.

El desenvolupament de l’accident reflectirà una situació completament habitual i una maniobra que es repeteix amb molta freqüència: un turisme busca estacionament a l’avinguda Marqués de Montoliu i, tot realitzant una maniobra prohibida i perillosa, gira a l’esquerra. Es produeix una col•lisió fronto lateral amb un autobús de l’EMT que circulava en direcció a la Plaça Imperial Tarraco; i una motocicleta que circulava darrera del turisme tampoc no pot evitar topar amb els turisme que queda bruscament aturat al centre de la calçada.

Una vegada produït l’accident es posen en marxa els mecanismes de seguretat i socors a les víctimes.Descripció del simulacre:
GUÀRDIA URBANA: Com és habitual, la central telefònica de la Guàrdia Urbana es col•lapsa amb trucades de multitud de ciutadans que han vist l’accident. Igualment es rep una trucada d’una dels passatgers de l’autobús urbà que, malauradament es troba ple de nens. Les primeres dotacions que hi arriben prenen les primeres mesures de seguretat i ajut als ferits.

Les dotacions de la Unitat de Trànsit, seguint les instruccions del sergent responsable, disposen els talls de trànsit per tal de garantir la seguretat de la zona de l’accident.

La dotació de la Unitat d’Atestats es presenta també al lloc de l’accident per tal de recollir la informació necessària per la posterior confecció de l’atestat que se’n deriva.


S.E.M. (Sistema d’Emergències Mèdiques)
La presència de ferits de gravetat fa que s’hagi d’activar, a través del telèfon 061, el S.E.M. Una vegada arribat el primer vehicle de suport vital avançat, en observar la magnitud de l’accident i l’elevat número de ferits, activa més vehicles sanitaris i de l’hospital mòbil per tal de donar una primera assistència in situ, abans de començar les evacuacions als centres hospitalaris.


BOMBERS TARRAGONA
Les dotacions de la Guàrdia Urbana intervinents observen que l’acompanyant del turisme ha quedat malferit i atrapat a l’interior del cotxe. Igualment, producte de la violenta topada, el mecanisme d’obertura de l’autobús ha quedat malmès.

Aquestes circumstàncies fan que s’hagi d’activar també les dotacions de Bombers per tal que realitzin el rescat i excarceració del ferit al turisme, desbloquin les portes de l’autobús i col•laborin al tractament i socors dels ferits.


PROTECCIÓ CIVIL
L’afluència de moltes persones curioses i l’arribada dels pares dels nenes afectats provoca una situació de risc afegit.

Això aconsella la participació dels membres de Protecció Civil per tal de col•laborar en mantenir la seguretat a l’escenari de l’accident. Al mateix temps s’ocuparan de l’atenció i la supervisió dels nens que no han resultat ferits i dels que han estat evacuats a la seva tenda mòbil que simularà el centre hospitalari, acompanyant-los per què es reuneixin amb la resta d’alumnes del col•legi.


Finalitzades les tasques dels diversos cossos de socors, la Guàrdia Urbana, sol•licitant la presència de FCC, concessionària dels servei de neteja pública, restableix la normalitat a la via.

Segells de reconeixement d'administració oberta