Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 S'inaugura l'estand de Festes amb la presentació del DVD del Pol

S'inaugura l'estand de Festes amb la presentació del DVD del Pol

S'inaugura l'estand de Festes amb la presentació del DVD del Pol

Aquest Tarraconí de cinc anys ha elaborat un petit curtmetratge dels elements festius ballant al so de l'Amparito Roca
S'inaugura l'estand de Festes amb la presentació del DVD del Pol MAURI
10/09/2009

Aquest dimecres 9 de setembre es va inaugurar l’estand de les Festes de Santa Tecla a la Rambla Nova amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i la consellera de Festes, Sandra Coloma, que van donar el tret de sortida a les festes, amb l’obertura de la botiga i la presentació del programa ja editat.

Enguany però, la novetat se centra en el Pol Fernandez, un tarraconí de cinc anys, que és l’autor d’un DVD de les festes, que ha il·lustrat tot i ell i que amb l’ajuda dels seus pares, li han donat moviment i l’han convertit en un petit curtmetratge al so de l’Amparito Roca.

El Pol va fer arribar el DVD al Club dels Tarraconins, que properament penjaran a la seva web i emetran al programa de Televisió del Club; però a més, l’ajuntament i la Conselleria de Festes pròpiament dita, no han volgut deixar escapar aquesta petita joia, que es podrà veure a l’estand de les festes mentre estigui obert.
 
Com va sorgir la idea
(escrit de la seva mare, la Mercè Briansó)
 
El Pol és un nen de 5 anys que li encanta dibuixar. Viu a Tarragona i estudia a l'escola Sant Pau Apòstol. De fet, si avui tots podeu veure aquesta pel·lícula és en part gràcies a la Senyoreta Sònia, que en veure-la, ens va animar a presentar-la. De petit el Pol ja ha mostrat la seva passió per les festes de Santa Tecla i l'admiració per gegants, nanos i les bèsties del seguici, sobretot pel Drac.
Durant les vacances d'estiu de l'any passat, havia fet la seva primera "pel·lícula", Una aventura al mar . Llavors jugava molt amb uns pirates que li havia regalat la padrina i va dibuixar-los.
Va pensar una història on també hi sortirien súper herois, n 'és gran fan ¡ Tant li va agradar , que al setembre va repetir: “Pares, fem-ne una altra!!! aquesta, de Santa Tecla!!” Bèsties, gegants, trabucaires, ... ballarien pel carrer Major (al fons, les escales de la Catedral, ) i després, per la plaça de la Font. Va començar dibuixant per separat, els gegants, les bèsties, els diables, la catedral, les cases de la plaça la font, l'edifici de l'ajuntament,.....I com en l'anterior pel·lícula , va escollir la seva cançó preferida i  va gravar la seva veu amb l'ordinador. Els pares vam ajudar escanejant els dibuixos i animant-los al ritme de la música , sempre amb les instruccions,  del seu petit director.
 
L’estand de les Festes
Un any més, l’estand obre uns dies abans per començar a escalfar motors i tancarà el 24 de setembre, darrer dia. Amb gairebé 100 productes a la venta, a banda del programa gratuït de les festes, l’estand obre un any més al darrer tram de la Rambla Nova –davant de l’entrada del pàrquing-.
Segells de reconeixement d’administració oberta