Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 S'inicia el procés participatiu per al Pla de Polítiques de Dones

S'inicia el procés participatiu per al Pla de Polítiques de Dones

S'inicia el procés participatiu per al Pla de Polítiques de Dones

La Conselleria de Polítiques d'Igualtat presenta el procés participatiu per a l'elaboració del Pla de Polítiques de Dones.
29/09/2008
La Conselleria de Polítiques d'Igualtat presenta el procés participatiu per a l'elaboració del Pla de Polítiques de Dones. L'objectiu d'aquest pla és facilitar el reconeixement de les desigualtats de gènere en el municipi i abordar-ne les causes i símptomes a través de propostes conjuntes, integrals i innovadores. La tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, afirma: “aquest pla sorgeix del compromís que hem assumit per treballar pel desenvolupament igualitari de la ciutadania de Tarragona i que ja vam iniciar fa 10 mesos amb la creació de la Conselleria de Polítiques d’Igualtat”. L'elaboració del Pla de Polítiques de Dones es fa amb el suport de l'Institut Català de les Dones i en col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili i Sinèrgies, recursos comunitaris sccl, i està previst de finalitzar-lo a finals d'any.
 
El treball s'ha iniciat amb un informe previ de documentació estadística i bibliogràfica per conèixer la realitat local de la ciutat i la seva població, en especial de les dones. A partir de l'octubre s'inicia el desplegament del treball participatiu, que es considera imprescindible per completar l'estudi i elaborar propostes amb les aportacions de la ciutadania. El treball de camp inclou entrevistes i tallers oberts a tota la població, a entitats associacions i/o serveis, tècnics i polítics. Al mateix temps, es recollirà la informació de projectes i actuacions que desenvolupen les diferents regidories per a la ciutadania, especialment, dirigides a les dones i també de la resta de serveis públics de la ciutat.
 
El resultat de tot aquest procés es plasmarà en el Pla de Polítiques de Dones de Tarragona, que articularà una sèrie de polítiques i compromisos municipals orientats a la millora en la igualtat d'oportunitats entre homes i dones a la Ciutat.
Segells de reconeixement d'administració oberta