Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 S'inicien els programes socials del Pla Integral de Campclar

S'inicien els programes socials del Pla Integral de Campclar

S'inicien els programes socials del Pla Integral de Campclar

El 26 de març s'adjudicaran les obres de condicionament d'unes noves oficines al carrer Riu Onyar
15/03/2007

Aquest mes de març s'han iniciat els programes socials del Pla Integral Campclar (PIC) integrats en l'àmbit de l'atenció a les persones i a la convivència. El personal encarregat del desenvolupament d'aquest programes ha iniciat els seus treballs a les dependències de Serveis Socials, ubicades al carrer Riu Brugent. L'Ajuntament de Tarragona té previst pel dia 26 de març l'adjudicació de les obres de condicionament de les oficines centrals del PIC al carrer Riu Onyar, passant a reformar les actuals amb posterioritat.

Actualment l'àmbit d'atenció a les persones i la convivència del PIC disposa d'un coordinador, tres tècnics de carrer, un psicomotricista, dos treballadors socials, un integrador social, un educador social i un monitor de formació, i properament serà seleccionat un nou tècnic pel programa de salut. Aquest equip desenvoluparà programes per prevenir la violència familiar, de suport als infants, projectes per evitar l'absentisme escolar i altres de prevenció i assessorament sobre les drogodependències són només alguns dels plans de treballs que s'inclouen en el Pla Integral de Campclar. Els projectes relacionats amb l'atenció a les persones són el resultat d'un treball que ha comptat amb la participació i les demandes que han fet els mateixos veïns del barri. Els programes són:

  • Dinamització dels espais de trobada: Garantir la seguretat dels veïns i el dret a la utilització dels espais públics i parcs.
  • Prevenció i atenció a la violència de gènere i/o familiar: Generar voluntaris que donin suport a víctimes de violència.
  • Atenció i suport a la infància: Seguiment sanitaris individualitzats i detectar embarassos de risc.
  • Suport al medi escolar: Tolerància zero a l'absentisme i potenciar escoles de pares.
  • Educació per la salut: Detecció i atenció als consumidors de drogues.
  • Promoció de l'esport: Millora i promoció de les zones esportives.
  • Veïns actius: Fomentar la corresponsabilitat dels veïns.
  • Espai per a aprendre: Acollida de la població nouvinguda.
  • Foment de les entitats: Suport a les activitats i formació per millorar la seva gestió.
Segells de reconeixement d'administració oberta