Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 S'instal·laran més mesuradors de radiació de les antenes telefòniques

S'instal·laran més mesuradors de radiació de les antenes telefòniques

S'instal·laran més mesuradors de radiació de les antenes telefòniques

Compromís de la Generalitat amb l'Ajuntament per revisar la normativa de telefonia mòbil
21/12/2007

La ciutat de Tarragona tindrà més mesuradors (sondes) per controlar les radiacions electromagnètiques que provoquen les antenes de telefonia mòbil. Aquest és el compromís que van obtenir el passat dijous 20 de desembre els consellers de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, Sergi de los Rios, Begoña Floria i Carles Castillo, i els consellers Jordi Sendra (CiU) i Jordi Roca (PP) del conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigcercós. La reunió es va realitzar al Parlament de Catalunya.

A la trobada també hi van assistir el portaveu de la Plataforma No Més Antenes, Àngel Juàrez; i els presidents de la Federació de Veïns de Segle XXI, Josep Maria González; i el president de l'Associació de Veïns Verge del Carme, Josep Alegret, que es van reunir amb els diputats del Parlament Josep Pont i Carles Sala (CiU), Núria Segú i Montserrat Capdevila (PSC-CpC), Rafael Luna (PPC) i Lluís Postigo (ICV-EUiA). De l'entrevista en va sortir el compromís polític de revisar la normativa de telefonia mòbil i impulsar mesures per garantir el compliment de la legislació.

El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, va defensar la necessitat de fer “un mapa de radiacions electromagnètiques del municipi per establir les zones on es poden instal·lar aquests equipaments”. Castillo va recordar que Tarragona és un dels pocs municipis que ha pres “una determinació valenta, en el sentit que hem suspès totes les llicències fins que no estigui redactat un pla on quedaran les infraestructures que hi ha actualment”. Aquest document també recollirà les característiques que tenen; la identificació del patrimoni arquitectònic i dels espais del municipi especialment protegits per la normativa vigent sobre emissions; l'avaluació de les cobertures actuals i estudi dels programes de desenvolupament de xarxa de les operadores i, finalment, la definició de zones d'interès on emplaçar les infraestructures.

Segells de reconeixement d'administració oberta