Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 S'invertiran 11 milions d'euros en actuacions urbanístiques a Campclar

S'invertiran 11 milions d'euros en actuacions urbanístiques a Campclar

S'invertiran 11 milions d'euros en actuacions urbanístiques a Campclar

El Pla Integral contempla la construcció d'una Rambla al carrer Riu Segre i un equipament polivalent, la "Trobada d'Espais"
20/03/2009
Entre el 2009 i el 2001 s’invertiran 11 milions d’euros en actuacions urbanístiques al barri de Campclar.  Principalment es tractarà de millorar l’espai públic i dotar-lo d’espais verds,  rehabilitar equipaments d’ús col.lectiu i construir-ne de nous, incorporar les tecnologies de la informació en els edificis i suprimir les barreres arquitectòniques. Els dos projectes més importants són la construcció d’un equipament polivalent, nomenat “Trobada d’espais”, que acollirà principalment activitats relacionades amb el ritme, el so i el tast,  i la construcció d’una  Rambla al carrer Riu Segre. El conseller Joan Sanahujes ha afirmat que “el projecte de la  Rambla de Campclar  és fruit del diàleg i la participación dels veïns”.
A continuació es relacionen les actuacions urbanístiques més importants.
 
Millora de l’espai públic i dotació d’espais verds
 
-      S’ha remodelat la plaça del Club Ciclista.
-      S’han començat a executar les obres per condicionar espais d’aparcament de vehicles, que han consistit en ordenar la zona amb asfaltat, senyalització i plantació d’arbres.
-      Rehabilitació de 7 zones verdes, 3 de les quals començaran enguany amb la neteja, plantada d’arbres i mobiliari urbà.
-      Enguany s’iniciaran les obres de millora a la plaça Major de Campclar, que consistirà bàsicament  en la instal.lació de diferents zones de jocs per a la canalla.
-      Entre el 2009 i el 2011 es millorarà  l’espai del voltant del carrer Riu Onyar amb la creació d’una petita zona de jocs infantils darrera de l’escola bressol. També es netejarà el solar del futur IES i l’actual  zona esportiva. Aquestes actuacions es desenvoluparan en el marc d’un Pla d’Ocupació per a persones en situació d’atur.
 
Suport a les comunitats
 
-      Es crearà una línia d’ajudes a les comunitats de veïns per a la millora de les zones verdes i foment de la sostenibilitat en els edificis. Aquestes ajudes es podrán demanar abans del proper estiu.
 
Equipaments d’ús col.lectiu
 
- S’han habilitat tres locals per a ús col.lectiu i de serveis al barri, que són: l’actual seu del Pla Integral de Campclar, al carrer Riu Onyar; l’adeqüació dels locals del Riu Bruguent, on hi ha el Telecentre i el local dels plans d’ocupació i inserció laboral i,  i finalment,  s’ha remodelat el local de Veïns Actius, obra que ha fet Adigsa.
 
-  Es construirà l’equipament  “Trobada d’espais”, que tindrà 2000 m2 i acollirà principalment activitats relacionades amb el ritme, el so i el tast.  En aquest equipament polivalent  es podrà assajar música, practicar dansa, ball i també s’impartiran cursos de cuina.
La propera tardor l’Ajuntament  disposarà del projecte constructiu. El pressupost d’aquest equipament és de 2.458.407 euros i les obres s’executaran entre  el 2010 i el 2011.
L’edifici  “Trobada d’espais” es construirà entre els carrers Llobregat, Brugent i Onyar.
 
Incorporació de noves tecnologies
 
Per incorporar les noves tecnologies al barri s’està redactant l’estudi per a la connexió amb fibra òptica de les dues seus del Pla Integral de Campclar, del futur espai de trobada i del complex esportiu.
S’obrirà una convocatòria de subvencions per a la millora de les infraestructures comuns de telecomunicacions en els edificis de Campclar que ho demanin. L’import total de les mateixes és del 50% de l’actuació amb un màxim de 3.000 euros.
 
Millorar la mobilitat dels vianants
 
-      Es construirà una Rambla al carrer Riu Segre, que en el Pla Integral de Campclar està pressupostada en 5.081.378 euros. La Rambla tindrà una llargada aproximada de 2 quilòmetres; disposarà d’una coca central per als vinants, circuit per a bicicletes, bancs i arbrat.  Actualment s’està redactant el projecte i les obres començaran l’any vinent.
-      D’altra banda, per millorar la mobilitat dels vianants es construiran  voreres, passos de vianants elevats i s’augmentarà l’enllumenat de la zona nord  i  Montsant. A la zona sud ja s’han construït noves voreres i s’ha canviat la il.luminació.
 
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta