Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona 2016 finalitza el 2009 amb 20.000 adhesions de suport

Tarragona 2016 finalitza el 2009 amb 20.000 adhesions de suport

Tarragona 2016 finalitza el 2009 amb 20.000 adhesions de suport

L’Oficina de la Candidatura de Tarragona 2016 fa un balanç molt positiu de la feina realitzada
16/12/2009

 

A poques setmanes per finalitzar aquest any 2009, l’Oficina de la Candidatura de Tarragona 2016 fa un balanç molt positiu de la feina realitzada per aconseguir el màxim suport ciutadà que avali les aspiracions de la ciutat a convertir-se en Capital Europea de la Cultura.

Ara per ara podem estar molt satisfets, ja que hem aconseguit el suport de més de 20.000 persones a títol individual. En l’àmbit de les arts i la cultura moltes personalitats ja han donat suport a Tarragona 2016. Entre les darreres adhesions a la candidatura de Catalunya a Capital Europea de la Cultura, podem destacar actors com Ramon Madaula, Ferran Rañé i actrius com Mònica Randall, Emma Vilarasau i Àngels Gonyalons. També s’hi han adherit el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el mag Juan Tamariz. Dins el món de la dansa, darrerament han donat suport a Tarragona 2016 alguns ballarins de l’Òpera Nacional de Paris, com José Martínez. Aquest ballarí, nascut a Cartagena, és un dels noms més prestigiosos de la dansa actual. El 1999 va obtenir el Premi Nacional de la Dansa i la revista japonesa Shishollan Dance Magazine el va designar com a millor ballarí del món aquell mateix any. També és cavaller i oficial de les arts i les lletres de la República francesa.
 
Moltes altres personalitats vinculades al món de la cultura han donat suport a Tarragona 2016, com els músics Lluís Llach, Pau Riba i Manolo García; actors com Josep Maria Pou i Joan Pera; escriptors com Jaume Cabré, i fotògrafs com Joan Fontcoberta, per citar-ne uns quants.
 
Pensem, però, que encara tenim temps perquè la xarxa estesa de suport a Tarragona 2016 vagi creixent tal com ho està fent fins ara. Per això animem a tots aquells que encara no s’hi hagin adherit que ho facin a través del web de Tarragona 2016: www.tarragona2016.org
 
El suport ciutadà és molt important en qualsevol iniciativa d’aquesta mena, ja que sense aquest ajut no s’haurien aconseguit la majoria d’adhesions que hem rebut. En paraules de la tinenta d’alcalde responsable de la candidatura, Rosa M. Rossell: “el miler de voluntaris són el veritable motor de la candidatura”. Els voluntaris i voluntàries de la candidatura de Tarragona 2016 han estat presents en la majoria d’esdeveniments socials i culturals realitzats el darrer any a la ciutat: han fet acte de presència en fires, congressos, exposicions, i en les festes i festivals més importants de la ciutat. Gràcies a aquesta participació ciutadana hem aconseguit la majoria d’adhesions a Tarragona 2016. Les persones que vulguin sumar-se al nostre voluntariat només cal que ens enviïn un correu electrònic a l’adreça: tarragona2016@tarragona.cat.

 

Tarragona, 16 de desembre de 2009

Segells de reconeixement d'administració oberta