Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona acull les primeres jornades sobre innovació i creativitat en participació

Tarragona acull les primeres jornades sobre innovació i creativitat en participació

Tarragona acull les primeres jornades sobre innovació i creativitat en participació

Les jornades se celebraran els dies 20 i 21 de novembre al Complex Educatiu de Tarragona
18/11/2009

Els dies 20 i 21 de novembre Tarragona acull les Jornades d’Innovació i Creativitat en Participació organitzades per la Xarxa per a la Participació del Camp de Tarragona i la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de la primera acció impulsada per la Xarxa que es va constituir el passat 16 d’octubre i que està integrada pels ajuntaments de Tarragona, Cambrils, Mont-roig del Camp, Reus i els consells comarcals del Baix Camp i el Tarragonès. L’objectiu d’aquest nou òrgan és aprofundir i fomentar el coneixement, el debat i la reflexió–acció sobre el desenvolupament de la participació ciutadana.

Aprofitant que aquest any ha estat declarat Any Europeu de la Creativitat i de la Innovació, les jornades tenen com a principal objectiu motivar la incorporació d’estratègies creatives i innovadores a les accions de participació ciutadana. Tècnics de l’administració, membres i dirigents d’entitats i associacions i responsables i dirigents polítics es reuniran durant aquests dos dies per treballar aspectes a partir de la reflexió conjunta i aterrar a realitats i temàtiques concretes per generar estratègies i eines aplicables a la feina diària.
 
El divendres 20 a les 9 h la tinenta d’alcalde de Comunicació, Participació i Societat de la Informació, Begoña Floria, inaugurarà les jornades que comptaran amb la presència dels responsables de les administracions que integren la Xarxa i la responsable de la Direcció General de Participació Ciutadana a Tarragona, Hortènsia Grau. El programa inclou els tallers “Generar idees al municipi” on els assistents es desplaçaran en grups als municipis de la Xarxa i coneixeran experiències que s’estan duent a terme en participació ciutadana.
 
Entre els resultats previstos s’han fixat: obtenir i editar un document amb les estratègies, idees i eines sorgides a les jornades; crear un grup de treball estable que continuï treballant en la reflexió sobre creativitat i innovació aplicada a la participació i crear un espai virtual que faciliti la coordinació d’aquest nou grup.
 
Per a més informació, pot consultar el programa de les Jornades.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta