Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona desenvolupa dos plans integrals per millorar Campclar i la Part Alta

Tarragona desenvolupa dos plans integrals per millorar Campclar i la Part Alta

Tarragona desenvolupa dos plans integrals per millorar Campclar i la Part Alta

Representen una inversió total de 27,1 milions euros, aportats a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat.
02/11/2009

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, assistirà demà a les 17 hores, a l’ inauguració de l’exposició “Actuacions del Pla de barris al Camp de Tarragona”, que tindrà lloc al Col·legi d’Arquitectes de Tarragona i que serà inaugurada pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Per aquest motiu, la tinent d’alcalde i portaveu, Begoña Floria, ha informat en roda de premsa de la situació dels dos Plans Integrals que té en marxa la nostra ciutat: el de Campclar i el de la Part Alta, i que representen una inversió total de 27,1 milions euros, aportats a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat.
 
El Pla Integral de Campclar té un pressupost de 14,9 milions d’euros i es desenvoluparà  fins al 2011( s’ha prorrogat dos anys). El Pla contempla diferents vessants: social, de dinamització econòmica, de formació i ocupació i urbanística. D’aquesta darrera ,  l’any vinent es començaran a executar els tres grans projectes: la Rambla del Riu Segre, la Plaça Major i l’equipament Espais de Trobada, que seran finançats per les dues institucions amb  una inversió de més 8 milions d’euros.
 
La tinent d’alcalde ha destacat el programa de dinamització comercial, mitjançant el qual s’ha creat l’Associació de Comerciants de Campclar amb 56 associats, l’elaboració d’una guia de serveis, una pàgina web i la campanya “Posa’t guapa”.
 
Pel que fa a la formació i ocupació s’han atès més de 1197 persones en la recerca de feina i s’han impartit cursos de carretoner, d’atenció al client i de tècniques de venda, amb un total de 60 alumnes.
 
Finalment, ha subratllat  el programa Veïns actius que té com objectiu promoure la convivència veïnal al  Campclar. En aquest àmbit s’han assessorat  juntes d’escales i també s’han realitzat  mediacions comunitàries per resoldre conflictes.
 
D’altra banda, la tinent d’alcalde i portaveu, Begoña Floria, ha explicat que el Pla Integral de la Part Alta (2007-2012) té un pressupost de 12,2 milions d’euros i pretén incidir en la regeneració física i urbanística del barri, la dinamització econòmica i la millora de la qualitat de vida dels veïns. El Pla contempla  la dinamització comercial i ja  s’ha creat ’Associació de Restauradors de la Part Alta que té 25 associats; el programa de suport a dones emprenedores, en el qual hi participen un 99% de les dones titulars d’establiments comercials,  i el Telecentre, que va obrir el gener d’enguany i ja s’hi ha impartit 16 cursos amb 120 alumnes.
 
Tarragona 2 de novembre 2009
Segells de reconeixement d'administració oberta