Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona ja forma part de la Xarxa de Ciutats AVE

Tarragona ja forma part de la Xarxa de Ciutats AVE

Tarragona ja forma part de la Xarxa de Ciutats AVE

L'alcalde va signar, junt amb la resta d'alcaldes, una Declaració Institucional
09/05/2008
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros,va assistir el dimecres 7 de maig, a l’assemblea de la Xarxa de Ciutats AVE a l’Ajuntament de Zaragoza i juntament amb una sèrie d’alcaldes d’altres ciutats AVE, van signar d’una banda la incorporació de nous membres a la Xarxa, com és la pròpia ciutat de Tarragona, i d’altra banda es va debatre i finalment aprovar, una Declaració Institucional sobre els actuals serveis de l’AVE.
 
De la Declaració signada, l’alcalde va voler destacar que es reafirmen en què “la xarxa ferroviària de l’AVE constitueix un dels instruments més importants per millorar les relacions internes de l’estat” i que per això cal que “la xarxa de l’AVE completi el seu desplegament territorial de la forma més ràpida possible”, connectant-se “tan aviat com sigui possible” amb França i Portugal.
 
D’altra banda, Josep Fèlix Ballesteros també va apuntar que el conjunt d’alcaldes que van signar el document, ens comprometem “a incrementar el nivell de relació i cooperació en matèria de recursos i ofertes turístiques de les nostres ciutats” ja que, segons s’explica en aquest manifest “l’AVE està generant nous fluxos i tipologies d’usuaris que serviran tant per millorar les planificacions urbanes de cada zona, com per potenciar el turisme, l’economia i la cultura de per allí on hi ha una nova estació del tren d’alta velocitat”.
 
Demanen, també de forma conjunta, que es es flexibilitzin els horaris i serveis, així com una millora de la política de tarifes per finalment, poder complir amb l’objectiu final que “és el de crear un model competitiu i innovador de relació entre totes les ciutats articulades per l’AVE”.
 
Actualment, formen part de la xarxa els ajuntaments de Lleida, Madrid, Guadalajara, Calatayud, Zaragoza, el Prat de Llobregat, Ciudad Real, Puertollano, Talavera de la Reina, Puente Genil, Sevilla, Córdoba i Valladolid. En la reunió d’avui s’han incorporat Tarragona i Barcelona.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta