Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona rep les II Jornades d'Acolliment Familiar

Tarragona rep les II Jornades d'Acolliment Familiar

Tarragona rep les II Jornades d'Acolliment Familiar

L'Associació de Famílies d'Acolliment de TArragona organitza aquesta trobada després de la seva primera edició a Madrid
10/10/2008
 
Tarragona serà la seu de les II Jornades d’Acolliment Familiar que tindran lloc del 17 al 19 d’octubre, amb l’objectiu de socialitzar l’acolliment, sensibilitzar a la societat en general i oferir a les famílies un lloc de trobada i diàleg. La inauguració de les Jornades es farà el proper dissabte 18 d’octubre al Teatre Metropol de Tarragona.
 
Entre els assistents a l’acte, hi serà present Carme Capdevila, Consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; Victòria Pelegrín, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i consellera de l’Àrea de Serveis a la Persona; Amparo Marzal, directora general de Famílias y la Infancia del Ministerio de Educación, Política Social y Deporte. També hi assistiran la presidenta de l’Associació Estatal d’Acolliment Familiar, Francis Pruna i Fernando Meléndez, president de l’Associació de Famílies d’Acolliment de Tarragona (AFATAR).
 
Després de la inauguració, tindrà lloc una taula rodona al Teatre Metropol sobre el procés d’acollida. A la trobada, hi participaran diferents experts en el tema, així com una família adoptiva i una altra acollidora, que explicaran les seves respectives experiències.
 
Durant tot el cap de setmana es faran diferents activitats i iniciatives amb l’objectiu d’apropar l’acolliment a la societat.  
 
Fernando Meléndez, President d’AFATAR, ha assenyalat el seu agraïment a totes les entitats que han atorgat el seu recolzament a aquesta iniciativa, on també ha participat la “Asociación Estatal de Acogimiento Familiar: por sus derechos” (ASEAF). Així mateix, es felicita pel fet que la ciutat de Tarragona sigui la seu d’aquesta segona trobada estatal de famílies.
 
Per la seva banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Victòria Pelegrín, ha volgut apuntar que “l’ajuntament ha participat en l’elaboració d’activitats i en la cobertura de les necessitats de tots els nens i nenes que vindran a les jornades” i s’ha fet creant un espai amb servei de monitors per a tots ells. Pelegrín també ha afegit que “hi ha una sèrie d’activitats paral·leles, com les visites al Patrimoni romà de la ciutat” que l’Ajuntament ha organitzat amb molta cura, preveient la participació d’uns 500 adults i 180 nens i nenes.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta