Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona s'incorpora a la Xarxa Transversal de projectes culturals

Tarragona s'incorpora a la Xarxa Transversal de projectes culturals

Tarragona s'incorpora a la Xarxa Transversal de projectes culturals

Aquesta iniciativa és un consorci de quinze poblacions catalanes
25/02/2009
El  24 de febrer, a Figueres, es va fer efectiva la incorporació de Tarragona a la Xarxa Transversal, amb la presència de la consellera de cultura de l’Ajuntament, Sandra Coloma.
Aquesta xarxa és un consorci de quinze poblacions catalanes que té com a objectiu treballar conjuntament en el desenvolupament de projectes culturals, per tal de compartir i crear propostes que puguin aglutinar esforços i mitjans comuns. La xarxa la formen les poblacions de Figueres, Girona, Granollers, La Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Perpinyà, Reus, Sant Cugat  del Vallès, Tarragona, Tortosa, Vic, i Vilanova i la Geltrú.
 
La Xarxa Transversal es configura com un àmbit de debat en la gestió de les polítiques de la cultura que, poc a poc, va trobant un espai important en la Catalunya contemporània, esdevenint un referent en la manera de treballar i d’organitzar-se. Cal destacar com a projectes marc l’Anella Cultural que permetrà consolidar la utilització de les noves tecnologies com a eina de comunicació i creació; el projecte d’Arts escèniques, que permet una visió de la programació escènica lligada als nous llenguatge; el projecte d’Arts Visuals que articula intercanvis entre creadors i  les Jornades de Debat que mantenen  viva la reflexió al voltant de la gestió cultural.
 
“És una bona notícia per la ciutat de Tarragona, ja que s’incorpora a un projecte viu amb un àmbit d’influència de quasi un milió i mig de persones, i que serà sens dubte d’una bona eina pels agents culturals de la ciutat i per l’àrea de Cultura”, segons ha afirmat la consellera Sandra Coloma.
Segells de reconeixement d'administració oberta