Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona serà la primera ciutat catalana amb el Segell de Qualitat de

Tarragona serà la primera ciutat catalana amb el Segell de Qualitat de

Tarragona serà la primera ciutat catalana amb el Segell de Qualitat de

16/02/2009
La plataforma Nits de Qualitat, impulsada per la regidoria de Salut de l'Ajuntament de Tarragona, ha tancat la primera fase del procés participatiu iniciat el maig de l’any passat on s’ha realitzat un diagnòstic de l’oci nocturn a Tarragona. En aquests primers mesos han posat en marxa la campanya “Festa i Descans Qnviuen”, que es va iniciar el dia 12 de desembre pels carrer de la Part Alta i que continuarà fins al mes de juny amb l’objectiu de promoure la convivència entre el descans veïnal i l’oci nocturn a la ciutat. La propera intervenció-performance de la campanya serà el 4 d’abril i comptarà amb la participació dels grups de teatre Lemon Produccions i Aerodance.
 
En aquests mesos de treball la plataforma ha realitzat 11 reunions i s’ha consolidat com un nou espai de reflexió, debat i propostes de millora de l’oci nocturn on s’han acordat tres objectius: reduir els conflictes relacionats amb la contaminació acústica en zones d’oci nocturn, fomentar la prevenció i reducció de riscos per als professionals de l’oci nocturn i esdevenir una ciutat pionera i referent en l’oci nocturn de qualitat. El primer pas ha estat posar en marxa la campanya “Festa i Descans Qnviuen” i participar en l’elaboració del Pla integral d’oci nocturn impulsat per Fecalon i Fadiscat.
 
El següent pas serà posar en marxa el Segell de Qualitat de l’oci nocturn, Tarragona serà la primera ciutat on es comenci a treballar en aquesta certificació impulsada per la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Els locals que disposin d’aquesta etiqueta asseguraran als seus clients un entorn saludable que, entre altres coses, inclourà la formació del personal dels locals en la prevenció i reducció de riscos associats a la festa.
 
Els resultats d’aquests primers mesos de treball han estat positius tal i com explica la consellera de Salut, Carme Crespo: “El procés iniciat ha comptat amb la participació de tots els implicats en l’oci nocturn de la ciutat i la seva continuïtat ens ha de permetre treballar de manera conjunta per aconseguir gaudir d’un oci nocturn en condicions de seguretat, tranquil·litat i bon veïnatge amb la resta de ciutadans”. L’èxit del procés iniciat a Tarragona ha facilitat que altres ciutats, com ara Vilanova i la Geltrú i Reus, que engegaran el procés properament adoptin el nom “Nits de Qualitat” i iniciïn campanyes de convivència amb la imatge i el missatge creats per la plataforma.
 
La plataforma Nits de Qualitat està integrada per tècnics de les conselleries de Salut, Seguretat Ciutadana i Joventut, membres dels cossos de seguretat, representants de les entitats Som.Nit de la Creu Roja, H20 i de la URV, estudiants de l’IES Pere Martell i propietaris dels locals d’oci nocturn Totem de Mar, Malecon, Totem, El Cau, La Vaqueria i Loop Bar. La iniciativa està impulsada per la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i, en aquesta primera fase, ha comptat amb el suport de Spora Sinèrgies
Segells de reconeixement d'administració oberta