Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Tarragona, véns a la muntanya? Primavera 2008

Tarragona, véns a la muntanya? Primavera 2008

Tarragona, véns a la muntanya? Primavera 2008

El diumenge 18 de maig engeguen les sortides de la conselleria d'Esports
12/05/2008
La conselleria  d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona posa novament en marxa la campanya “Tarragona, véns a la muntanya?” amb sortides de treeking, de dificultat mitjana, que es realitzaran els mesos de maig,  juny i  a la propera tardor.
 
La propera sortida serà al turó d’Escornalbou, el 15 de juny. La sortida serà a les 7.45 hores des de la plaça Imperial Tarraco i la tornada, cap a les 15.30 aproximadament,  al mateix lloc.
Les persones interessades poden formalitzar l’ inscripció a les piscines municipals de la Part baixa-Serrallo, Campclar i Bonavista; el preu és de 10 euros.
Per a més informació hom pot dirigir-se a la conselleria d’Esports de l’Ajuntament, telèfons: 977 29 62 27 o 977 29 62 49 o per correu electrònic: esports@tarragona.cat
 
Diumenge, 15 de juny
 
EL TURÓ D’ESCORNALBOU
 
Itinerari: Duesaigües - Camí dels Morts - Barranc de Vilamanya - Coll de les Alzines Sureres - Castell d’Escornalbou - Camí de l’Argentera - L’Argentera - Barranc Reial Molí del Marquet - Duesaigües.
Desnivell: 380 metres.
Distància: 8 quilòmetres.
 
La muntanya d’Escornalbou és un dels contraforts orientals de la serra de l’Argentera on es troba bastida, en un replà als peus del turó de Santa Bàrbara, l’antiga canònica augustiniana de Sant Miquel fundada al segle XII,  i que avui presenta moltes modificacions. Als seus voltants  hi ha una de les poques bosquines formades per alzines sureres que creixen en els sòls de granits.
 
Des del poble de Duesaigües  es remuntarà el curs del barranc de Vilamanya seguint l’anomenat Camí dels Morts fins arribar al collet de les Alzines Sureres,  des d’on, superant el fort desnivell,  s’arribarà al castell-monestir d’Escornalbou. Després  d’un passeig pel camí dels Frares i pujar a l’ermita de Santa Bàrbara que corona el turó,  es baixarà en direcció a l’Argentera i per retornar a Duesaigües passant pel molí del Marquet i resseguint, aigües avall, el curs del barranc Reial.
Segells de reconeixement d'administració oberta