Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 VII Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

VII Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

VII Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Se celebrarà entre el 22 de setembre i el 29 d'octubre
20/09/2006

L'Ajuntament de Tarragona participa a la setmana de la mobilitat sostenible amb una sèrie d'activitats que pretenen apostar pel transport públic, fomentar l'ús racional dels vehicles i estimular el desenvolupament sostenible. L'acte central serà el dia sense cotxes que enguany es farà el dia 22 de setembre al barri de Riu Clar on es tancaran al trànsit els carrers C i D i s'han preparat diferents activitats a la plaça del Progrés pels nens de la ciutat. El 26 de setembre i de forma conjunta a tot Catalunya els escolars de Tarragona participaran a l'activitat "Al carrer tots hi pintem" realitzant un dibuix en el pg. Marítim. La Setmana per la mobilitat sostenible conclourà el diumenge 29 d'octubre amb la VI Pedalada Popular. Aquest dia tots els autobusos municipals seran gratuïts. Totes les iniciatives s'incorporen als objectius acordats al Protocol de Kioto.

Agenda d’Activitats

DIVENDRES 22 DE SETEMBRE

De 10 hores a 19 hores es tancaran varis carrers del barri de Riu Clar per portar a terme aquesta iniciativa.

Els carrers que es tancaran al trànsit són: els “C” i “D” del barri de Riu Clar.

Es duran a terme diferents activitats a la plaça del Progrés per a tots els nens i nenes a partir de les 17.30 a les 19 hores aproximadament.

·            Gimcana Infantil pels carrers sense cotxes.

·            Curses de patinets i bicicletes.
Els nens del Barri de Riu Clar podran participar en la cursa que es realitzarà per la zona tancada al trànsit.

·            Berenar popular.
A la plaça del Progrés es servirà coca, xocolata i refrescos per als assistents als actes d’aquest dia.

·            Repartiment d'informació sobre la mobilitat sostenible.

·           Jocs Medi Ambientals per a la canalla realitzats per la Creu Roja.

DIMARTS 26 DE SETEMBRE

“Al carrer tots hi pintem”

És una activitat que es realitzarà de forma conjunta i globalment a tota Catalunya, en les capitals de província a la mateixa hora i dia. L’activitat consisteix en crear un dibuix i pintar-ho al tram de carrer tallat.

Els dibuixos han de tenir relació amb la mobilitat i amb el lema de l’activitat “Al carrer tots hi pintem” que reivindica la possibilitat de gaudir del carrer per als nens i les nenes i per als vianants en general.

Es tancarà un tram del Passeig Marítim de Tarragona per a que els nens de les escoles d’aquesta ciutat puguin portar a terme aquesta activitat. Totes les escoles de Tarragona, estan convidats a participar-hi.

DIMECRES 27 DE SETEMBRE

·             Repartiment de targetons informatius sobra la mobilitat sostenible i el transport públic a tots els autobusos municipals

DIVENDRES 29 DE SETEMBRE

·           Al saló d'actes de l'Ajuntament de Tarragona, a les 20 hores es realitzarà una conferència sobre el tema central de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura: “El Canvi Climàtic”.

DILLUNS 16 D’OCTUBRE

·            Exposició a la Plaça Corsini de Vehicles Ecològics de les 11 hores a les 18 hores.

DIMARTS 17 D’OCTUBRE

·             Conferència al Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona a les 20 hores sobre “Mitjans que posa l’Administració per la mobilitat dels discapacitats” a càrrec del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

DIMECRES 18 D'OCTUBRE

·             “Bàsquet amb cadira de rodes”

El partit es disputarà a la Pl. de la Font, davant de l’Ajuntament a partir de les 20 hores. Jugaran esportistes del “Club d’Esports Costa Daurada” entrenats per Manel Seva Vicente.

·             Conferència: “Integració de les persones discapacitades a la mobilitat urbana” A càrrec de Sr. Albert Lloveras, Campió de Catalunya de Rallys 1998. Es realitzarà a les 18 hores al Pati de Jaume I de l’Ajuntament.

DIJOUS 19 D’OCTUBRE

·             Projecció de la Pel·lícula “Las Alas del Fénix” a les 20’00 hores al Pati de Jaume I de l’Ajuntament.

DEL 23 AL 28 D’OCTUBRE

·            Al Centre Comercial Carrefour de Tarragona durant les tardes de la setmana del 23 al 28 d’octubre estarà instal·lat un taller de formació i reparació de bicicletes. El taller anirà a càrrec del ciclista professional campió de la Volta Portugal 2005 “Xavier Tondo Volpini” on tothom que hi estigui interessat podrà reparar al costat d’un expert la seva bicicleta

DIUMENGE 29 D’OCTUBRE

·            Els autobusos municipals seran gratuïts en totes les seves línies.

·            VI Pedalada Popular per la Mobilitat Sostenible i Segura organitzada per la Conselleria de Medi Ambient de l'Ajuntament, conjuntament amb les entitats Carrefour Tarragona, Club Ciclista Camp Clar, amb el lema “Per una Tarragona més verda i més blava”

Segells de reconeixement d'administració oberta