Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Xavier Tarrés presenta el nou POUM davant 200 persones

Xavier Tarrés presenta el nou POUM davant 200 persones

Xavier Tarrés presenta el nou POUM davant 200 persones

Inicien les jornades de divulgació del Pla General
12/03/2008

Les jornades de participació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) s'han encetat aquesta tarda amb una participació unes 200 persones. El tinent de Territori, Xavier Tarrés, ha destacat la importància d'aquestes jornades de divulgació, que s'ha demostrat amb el gran nombre de gent que ha vingut a informar-se. Ha estat i encara és el nou POUM un tema de l'ordre del dia perquè, després d'un llarg procés, amb poca informació i diàleg -i a pocs dies de la celebració de les eleccions municipals- es va aprovar el nou pla. Afortunadament és un nou POUM i aquestes jornades ho demostren.

Durant tres dies set consellers de l'equip de govern esmicolaran el nou POUM fixant-nos en temes tan capdalts com l'habitatge, la mobilitat, el medi ambient, el patrimoni i els equipaments, i l'àmbit econòmic. Cinc eixos que defineixen el nou document com una proposta més afina amb la realitat, menys trencadora, però més a pop de les persones i més sostenible tan econòmica com ambientalment. Així és com l'ha definit durant la presentació de les jornades el tinent d'alcalde de Territori, Xavier Tarrés. La base del POUM és el diàleg i el consens. És evident que com a governants ens cal prendre decisions que no acabaran de satisfer les aspiracions d'un o d'altre, però us podem assegurar que intentarem arribar sempre a una solució dialogada, sense intencions amagades i en que el bé comú revel·leixi sobre el particular.

Les jornades posaran èmfasi a les aportacions que poden fer al llarg d'aquests tres dies. Cadascuna d'elles ha estat recollida en temps real i projectada a la sala d'actes de l'Ajuntament per a que no es desvirtuï l'esperit i el sentit.

En aquests mesos s'ha treballat molt per canviar les coses, però la constant ha estat arribar al consens i aquest és el tret diferenciador respecte a l'altre document que no va comptar amb el suport del PSC, ERC i ICV-EV. Tarragona és de les poques ciutats catalanes que encara té per solucionar un tema tan important com el nou Pla d'ordenació urbanística municipal, que està revisant des del 2001. Tot i amb modificacions, de fet, l'actual pla es basa en el redactat per Lluís Cantallops el 1984. Resulta evident que d'aleshores ençà la ciutat, els ciutadans i l'entorn que ens envolta, hem canviat molt i que ens cal una nova eina per a ordenar el creixement.

El nou POUM que es presentarà a la ciutadania durant aquests tres dies de jornades és una proposta que relliga, mitjançant nous sectors de desenvolupament, les diferents zones disperses existents. Aquesta línia ens ajudarà a consolidar la ciutat tant física com socialment, la mobilitat i accessibilitat entre les diferents zones millorarà i no ens convertirà en depredadors de territori natural.

Segells de reconeixement d’administració oberta