Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, dilluns s'instal·larà una taula informativa a la Rambla Nova per inscriure's a la campanya "Tasta la vida sense fum!"

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, dilluns s'instal·larà una taula informativa a la Rambla Nova per inscriure's a la campanya "Tasta la vida sense fum!"

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, dilluns s'instal·larà una taula informativa a la Rambla Nova per inscriure's a la campanya "Tasta la vida sense fum!"

Els participants poden a optar a diferents premis com a incentius per deixar de fumar
31/05/2010

 

Aquest dilluns 31 de maig, de 17 a 20 h, s’instal·larà una taula informativa a la Rambla Nova (a l'alçada del Col·legi Teresianes) de la campanya “Tasta la vida sense fum!” per atendre informació de la campanya mateixa, dels perjudicis de fumar i per poder-se inscriure a aquest concurs, que engegarà a partir d’aquest dia. La tinenta d’alcalde de Salut, Carme Crespo, hi assistirà a les 17h.

A partir d’aquest concurs i amb l’incentiu afegit de deixar de fumar, s’ofereix la possibilitat de participar en un sorteig amb tres premis destacats. Les inscripcions ja es poden fer a través dels diferents serveis de salut, com els centres d’atenció primària (CAP) i la campanya es pot seguir a través del programa de Tarragona Ràdio TASTA 2010, que un any més, ja està fent difusió.
A partir de dilluns, el calendari a seguir serà el següent:
  • Inscripcions obertes fins el 31 de maig als CAP de la ciutat
  • 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac per iniciativa de l’OMS. Els participants han de deixar de fumar. Instal·lació de l'estand a la Rambla Nova.
  • 29 de juny. Sorteig amb tots els participants
  • Del 29 de juny a 6 de juliol. Proves mèdiques als guanyadors del sorteig a través del programa Tasta 2010 de Tarragona Ràdio
  • 6 de juliol a les 13 h. Lliurament de premis, que enguany són:
1.    Un viatge d’una setmana per a dues persones a Tuníssia
2.    Un abonament per a dues persones al Festival d’Estiu ETC
3.    Un abonament d’un any a les instal·lacions esportives municipals

Aquesta campanya s’organitza des de l’Àrea de Salut de l’Ajuntament i l’Associació de Professionals per a la Prevenció del tabaquisme de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Aquest any compta també amb la col·laboració la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut.
 
En els seus dos primers any,s més de 300 persones van participar activament en la campanya. Cal tenir en compte l’esforç que fan els participants, ja que les estadístiques a nivell de Catalunya parlen que només un 30% de les persones que intenten deixar de fumar al cap d’un any continuen abstinents i que, també al nostre país, el tabac continua sent la primera causa de mort i de malaltia evitables.  
 
D’altra banda, el Dia Mundial sense Tabac estarà dedicat a “Tabac i gènere”, ja que es pretén fer especial èmfasi en la salut reproductiva, en el risc de trombosi relacionat amb el tabac i els anticonceptius, a l’osteoporosi i al càncer de mama. Més informació:http://www.who.int/mediacentre/events/annual/wntd/es/index.html
 
Més informació de la campanya a: www.tasta.tarragona.cat i als documents que adjuntem.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta