Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Aquest divendres se celebrarà la festa del 10è aniversari de l'Aventura de la Vida al Camp de Mart

Aquest divendres se celebrarà la festa del 10è aniversari de l'Aventura de la Vida al Camp de Mart

Aquest divendres se celebrarà la festa del 10è aniversari de l'Aventura de la Vida al Camp de Mart

Carme Crespo i Joan Sanahujes clouran l’acte, després d’un Consell Municipal d’Infants Extraordinari
10/06/2010

Les conselleries de Salut i Ensenyament estan de celebració. Es compleixen els 10 anys de l’Aventura de la Vida al Camp de Mart. És un programa adreçat a nens i nenes dels centres escolars tarragonins, entre els 9 i els 12 anys.
 
Aquest programa, impulsat a Catalunya per la Fundació Catalana de l’Esplai, aposta per educar els nens i nenes d’una manera lúdica en els hàbits saludables, les habilitats per la vida i l’educació en aquells valors que els faran ciutadans i ciutadanes conscients i responsables.
 
Al llarg d’aquests 10 anys, han passat uns 25 centres educatius, amb una mitjana de 1.100 alumnes per any, la qual cosa fa un total de més d’11.000 els alumnes que han gaudit del programa. En aquest curs escolar 2009-2010, han participat 19 centres i 1.184 alumnes, amb els seus corresponents tutors i professors.
 
Però a aquesta celebració cal afegir-ne encara una altra: els 5 anys del programa L'aventura de conversar, de Tarragona Ràdio que, durant aquests anys, tots els divendres de gener a juny, amb més de 100 programes, ha obert les ones als infants dels centres educatius per permetre’ls expressar les seves preocupacions, els seus punts de vista, etc. demostrant, tots els infants participants que també tenen veu i criteri.
 
Conscients, però, que als centres escolars tarragonins es treballen de moltes maneres la participació, la salut, els valors... s’ha volgut fer extensiva la celebració a tots els centres, així com al Consell Municipal d’Infants, exemple de participació ciutadana.
 

La celebració de divendres

Així doncs, aquestes divendres de 9.30 a 13 h, els alumnes i professors de 19 escoles tarragonines (uns 1.200) es trobaran a l’Auditori del Camp de Mart,  per celebrar la Festa de l’Aventura de la Vida. Apostant per la salut i la participació.

A les 9.30 hores es farà la presentació de l’acte, a càrrec dels coordinadors d’Ensenyament i de Salut, Carles Cepero i Cinta Daufí, i de la coordinadora de la Fundació Catalana de l’Esplai, Isabel Matas.
 
Seguidament, hi haurà una cantada i ballada a càrrec del grup d’animació La Granota. Es comptarà també amb la participació de diverses escoles que durant a terme cançons, coreografies i actuacions diverses.
 
Després d’una nova actuació del grup d’animació La Granota, es celebrarà un Consell Municipal d’Infants extraordinari, on alguns dels alumnes assistents a la festa presentaran les seves propostes als representants municipals.
 
Per acabar la festa, es realitzarà la cloenda i comiat, a càrrec de la consellera de Salut, Carme Crespo i del conseller d’Ensenyament, Joan Sanahujes.

Comptarem, al llarg de tot el matí, amb la presència de Tarragona Ràdio, que farà la retransmissió de la festa.
 
Per a més informació:

 

Segells de reconeixement d'administració oberta