Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Aquesta setmana es col·loquen les escales mecàniques del Palau de Congressos

Aquesta setmana es col·loquen les escales mecàniques del Palau de Congressos

Aquesta setmana es col·loquen les escales mecàniques del Palau de Congressos

Les proves i els ajustos necessaris s’allargaran durant els pròxims dies
12/04/2010


Des de demà dimarts i fins el proper divendres es col·locaran les escales mecàniques del Palau Firal i de Congressos. Cinc mesos després que comencessin les obres d’adequació de l’espai, aquesta setmana es realitzarà la col·locació de les escales, que començarà aquest dimarts a les 6 h de la matinada. Les proves i els ajustos necessaris s’allargaran entre quatre i cinc dies, mentre que es preveu un període de rodatge de les escales d'entre tres o quatre setmanes, per tal de detectar desajustos i evitar que una vegada en funcionament hi hagi aturades. En aquest sentit, es tallaran durant la setmana de manera puntual el c. Arquitecte Rovira, part del c. Pons d'Icart, i part del c. Pau del Protectorat. Per tal de donar coneixement de la col·locació de les escales i de les afectacions, s’ha repartit un full informatiu als habitants de la Part Baixa, tal com es va fer quan es van iniciar les obres.

Les obres de col·locació de les escales mecàniques del Palau de Congressos van començar el passat mes de novembre, amb un cost final aproximat d’1,3 milions d’euros. Cal recordar que les escales estaran dividides en quatre trams, seran d’una única direcció, però es podran programar en els dos sentits, tot i que majoritàriament, estaran programades per a la pujada. La llargada d’aquesta instal·lació serà d’uns 50 metres amb un desnivell d’uns 18 metres aproximadament i fa 90 centímetres d’amplada.
 
El tinent d'alcalde de Promoció i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios, s’ha mostrat satisfet perquè s’estan complint els terminis previstos i Tarragona podrà comptar amb les segones escales mecàniques que uniran la Part Baixa i la Part Alta.
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta