Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Arriba a Tarragona el projecte pluridisciplinar "Century Mountain"

Arriba a Tarragona el projecte pluridisciplinar "Century Mountain"

Arriba a Tarragona el projecte pluridisciplinar "Century Mountain"

El poeta xinès Huang Xiang i el pintor nord-americà William Rock presentaran una exposició, acompanyada d'una conferència i altres activitats als voltant de la vida i l'obra d'aquest destacat escriptor
Arriba a Tarragona el projecte pluridisciplinar "Century Mountain" Imatge de la roda de premsa
03/06/2010

El destacat poeta xinès Huang Xiang, i el pintor nordamericà William Rock aposten per Tarragona com a seu a Europa de les seves creacions. La fascinació d’ambdós artistes per la ciutat, i el seu bagatge cultural, els ha dut a dedicar-li una obra, oferir una exposició i una sèrie d’actes culturals, els quals la convertiran en l’epicentre artístic durant la seva estància a la nostra ciutat.

4 juny, 19.30 h a l’Antiga Audiència

Inauguració* i presentació, amb la presència dels artistes i de Valentín Roma, Comissari del Pavelló de Catalunya a la Biennal de Venècia 2009, i de Jordi Salvador Duch, Dr. en Antropologia.
 

5 juny, 18.30 h a l’Antiga Audiència

Huang Xiang “POET ON FIRE”, i William Rock: Drets Humans i Llibertat d’Expressió
Tots els que defensem els drets humans estem especialment interessats en conéixer en Huang Xiang i la seva història, en poder combatre amb ell les seves preocupacions i escoltar el retrat que dóna del seu país, la Xina, en el que estigué encarcellat durant anys per defensar la llibertat a través de la seva poesia.
D’aquesta manera, la visita del poeta no es limitarà al món de l’art, sinó que servirà per ampliar el coneixement de la situació del seu país. A més a més, es projectarà el documental premiat “Sampsonia Way”, del director basc José Muniain, sobre la experiència de Huang Xiang a la Revolució Cultural Xinesa.
 

5 juny, 21.30 h a La Vaqueria

Huang Xiang “POET ON FIRE”: Poesia Prohibida
Per adentrar-nos més a la cultura oriental es portarà a terme un recital de poesia en xinès de Huang Xiang, acompanyat per la música de la mà de Mimi Jong a l’Ehru, el mil·lennari violí xinès.
“Poesia Prohibida” tindrà lloc a l’emblemàtica sala de La Vaqueria, que és part de la història de la nostra ciutat, i que és també un nexe d’unió entre la tradició, la història i la modernitat.

 

6 juny, 12 h a la plaça de la Font

Huang Xiang i El Club dels Tarraconins: La Nineta i L’Ivori ens
apropen a la Xina! Aprèn cal·ligrafia xinesa jugant.
Huang Xiang ensenyarà als nens un tast de la seva cultura, de la mà de la Nineta i l’Ivori i de El Club dels Tarraconins: l’atractiva cal.ligrafia xinesa. Els nens aprendran a escriure els seus noms en xinès, paraules senzilles, etc.
 
El nom d’aquesta col.lecció, Century Mountain Project, fa referència a tots els pensadors i artistes del segle passat, els quals s’erigiren com muntanyes. Es tracta d’una obra universal, en la qual tenen cabuda filòsofs, artistes, pensadors, escriptors o poetes que van transcendir el seu temps i assentar valors basats en la tolerància i en la comprensió, sense distincions de raça, gènere o cultura.
 
El fet de que la col·lecció neixi com una col·laboració entre un artista xinès i un altre nord-americà també ens parla dels ponts que es tendeixen a través de l’art entre Orient i Occident.
 
*L'exposició romandrà oberta del 4 de juny al 15 de juliol a l'Antiga Audiència.
 
 Més informació a: www.centurymountain.com
Segells de reconeixement d'administració oberta