Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Avui 25 nous agents de la Guàrdia Urbana han pres possessió del seu càrrec

Avui 25 nous agents de la Guàrdia Urbana han pres possessió del seu càrrec

Avui 25 nous agents de la Guàrdia Urbana han pres possessió del seu càrrec

Des del 2007, la plantilla de la Guàrdia Urbana s’ha incrementat en 70 agents
28/07/2010


Des d'aquest dimecres, la Guàrdia Urbana de Tarragona compta amb 25 agents més com a funcionaris de carrera. Es tracta de la 22a promoció, composta de 22 homes i 3 dones, amb una mitjana de 28 anys, que consoliden així la seva activitat professional com a funcionaris de carrera, després d'haver superat el procés selectiu, la formació durant nou mesos a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya el curs 2008-2009 i l’any de pràctiques a la Guàrdia Urbana. 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presidit la presa de possessió pública dels nous agents, que s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona. Amb la darrera incorporació de 15 nous agents el passat mes de març, la plantilla de la Guàrdia Urbana queda composta per 244 efectius. Des de l’any 2007 fins ara s’ha produït un increment de 70 agents, la qual cosa suposa un augment del 40,2% en el nombre d’agents.
 

Més agents per millorar la seguretat ciutadana i la convivència

L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha indicat que “en tres anys és la incorporació més nombrosa que mai s'ha fet a la Guàrdia Urbana” i ha destacat que respon al “compromís” de posar en marxa la policia de proximitat i l’especialització de les unitats”. Per tal de reforçar aquest model, l'alcalde tarragoní ha afirmat que es vol que “la Guàrdia Urbana tingui un contacte directe amb la ciutadania, amb molta flexibilitat i, sobretot, que sigui capaç de donar una resposta personalitzada, eficaç i integral a problemàtiques molt diverses”.
 
El cap de la guàrdia Urbana, Rafel Comes, durant l'acte de benvinguda dels nous agents, ha destacat el gran esforç que han fet tots els aspirants per superar l'examen d'ingrés, el procés de formació de mil dues-centes hores lectives a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i els dotze mesos de pràctiques. En aquest sentit els ha felicitat per haver “aconseguit el dret a disposar de la seva credencial policial, que els faculta a actuar com a membres de ple dret d'un cos de policia que té al darrera 152 anys d'història”.
Segells de reconeixement d'administració oberta