Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Ballesteros: “L’esforç d’aquest govern pel foment de l’ocupació és el més alt des dels anys 80”

Ballesteros: “L’esforç d’aquest govern pel foment de l’ocupació és el més alt des dels anys 80”

Ballesteros: “L’esforç d’aquest govern pel foment de l’ocupació és el més alt des dels anys 80”

La consellera Lola Herrera ha destacat la posada en marxa de nous plans d’ocupació al juny que suposaran la contractació de 300 persones
04/05/2010

 

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la consellera d’Empreses, Formació, Ocupació i Consum, Lola Herrera han explicat en roda de premsa les mesures posades en marxa per l’Ajuntament pel foment del treball i el suport a les empreses. L’Alcalde ha explicat: “En aquest mandat triplicarem els espais dedicats a la formació i al foment de l’ocupació. Passarem de 750 m2 a 2.680 m2 repartits entre l’espai Tarragona Impulsa a la Tabacalera, el Viver d’Empreses i les aules de formació a l’antiga Facultat de Lletres a la Plaça Imperial Tarraco”. Ballesteros ha afegit que “en el període 2005-07 es van oferir 15 places de formació ocupacional. Des de 2008 fins avui hem creat un miler de places de formació en sectors emergents d’ocupació com les energies renovables i l’atenció social”. “L’esforç d’aquest govern pel foment de l’ocupació és el més alt des dels anys 80”, ha puntualitzat Ballesteros.
 
La consellera Lola Herrera ha destacat la posada en marxa de nous plans d’ocupació al juny que suposaran la contractació de 300 persones i ha explicat que “per aquest any 2010 es destinaran 5M d’€ al foment de l’ocupació, l’any passat s’hi van destinar 2,7 M d’€ i al 2008 2,3M€. L’Ajuntament està fent un esforç important amb els recursos municipals disponibles i sobretot en la recerca de subvencions destinades al foment de l’ocupació i la formació ocupacional d’altres organismes i administracions”.
 
Dades sobre l’acció de govern pel foment de l’ocupació
 
Increment de personal al Servei Municipal d’Ocupació
3 administratius, per donar suport al desenvolupament del programes.
8 tècnics, entre ells:
 
         4 orientadors laborals més que porten la Borsa de treball als barris.
         1 Director de la Casa d’oficis i el Taller d’ocupació
1 Tècnica del programa ‘Coneix i Decideix’, contra l’abandonament escolar.
2 Agents de desenvolupament i ocupació local.
 
Increment de personal a l’àrea d’empresa i emprenedoria
·         Una tècnica més per l’assessorament a la creació i la consolidació d’empreses.
·         Dos tècnics per accions de promoció del teixit empresarial
Increment d’espais
Al 2007, a l’inici de mandat la conselleria disposava de 750m2 repartits entre el Viver d’Empreses i l’SMO, l’any 2011 la conselleria disposarà de 2.680m2 repartits entre Tarragona Impulsa a la Tabacalera, el Viver d’Empreses i les aules de formació a l’antiga Facultat de Lletres a la Plaça Imperial Tarraco.
 
Plans d‘ocupació
 
En el període 2005-2007 es van contractar 153 persones
En el període 2008-1r semestre 2010 seran: 593 Encara seran més perquè ha de sortir una altra convocatòria.
 
Formació ocupacional i continuada
En el període 2005-2007 es van ofertar 15 places
En el període 2008-2010 ofertem: 968 places
 
Programes Formació-ocupació
En el període 2004-2007:  1 Escola taller- 29 beneficiaris
En el període 2008-2010: 1 Escola taller, 2 cases d’oficis i 2 tallers d’ocupació- total beneficiaris: 129.
 
 
MESURES PER FOMENTAR L’OCUPACIÓ
Mesa d’anàlisi i seguiment de la situació econòmica de Tarragona: hi participen els sindicats, la patronal i diverses conselleries de l’ajuntament de Tarragona. L’objectiu és avaluar periòdicament la situació socioeconòmica de la ciutat i posar en marxa accions correctores.
 
Mesa de formació professional: reuneix als departaments de Treball i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament, els sindicats i la patronal amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta dels centres a les empreses i adequar l’oferta dels centres de formació professional a la demanda de treball de les empreses.
 
 
MESURES PER LLUITAR CONTRA L’ATUR
Amb els projectes del Fons d’Inversió Local de 2009 es van crear 900 llocs de treball
Segells de reconeixement d'administració oberta