Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Concert en memòria del guitarrista Django Reinhardt en la 17a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona

Concert en memòria del guitarrista Django Reinhardt en la 17a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona

Concert en memòria del guitarrista Django Reinhardt en la 17a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona

L’Àrea de Cultura i el Taller de Músics produeixen l’estrena absoluta d’aquest espectacular concert
Concert en memòria del guitarrista Django Reinhardt en la 17a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona Imatge de l'OJO
18/01/2010

Aquest dimarts 19 de gener es posen a la venda les entrades de la Temporada d’Hivern del Metropol, on també s’avança el concert de pagament del 17è Festival Internacional Dixieland de Tarragona.

Tot i que el Festival no serà fins al març –concretament del 24 al 28 de març–, avancem les línies d’aquest espectacle de nova creació, que s’estrenarà a Tarragona i que presentarà, en estrena absoluta, el jazz més francès dels anys trenta i quaranta del segle XX.
 
Així doncs, el proper dissabte 27 de març a les 22 h, el Teatre Metropol acollirà el concert en memòria del guitarrista Django Reinhardt, on l’Original Jazz Orquestra-Taller de Músics (OJO) i el guitarrista Biel Ballester s’han unit per commemorar el centenari del seu naixement i per homenatjar el seu estil musical: el jazz manouche. L’orquestra i el guitarrista reinterprentaran la seva música amb arranjaments originals del director de l’orquestra, Vicenç Martí.
 
En aquesta línia estilística, també avancem que els grups estrangers convidats al 17è Festival de Dixie d’enguany vindran igualment de París, ciutat on va néixer i s’ha fet gran el nom i l’estil de Reinhardt i on, dia a dia, aquests grups actualitzen el jazz manouche.
 

Els protagonistes del concert

L’OJO és, actualment, l'orquestra més sol·licitada per artistes i programadors de l'estat. En la línia de les grans orquestres nord-americanes i europees, l’OJO omple de sonoritat original les composicions d'artistes com ara Juan Perro, Mala Rodríguez o Cris Juanico.
 
Biel Ballester és, per la seva banda, el més clar representant de l'estil jazz manouche a casa nostra. Ha sabut trobar el seu lloc en l'escena musical internacional amb un treball seriós i aportant el seu toc personal, conegut als EUA com "a catalan touch". La banda sonora de la pel·lícula Vicky, Cristina, Barcelona, de Woody Allen, compta amb dues composicions seves.
 
Jean Baptiste “Django” Reinhardt (Liberchies, gener de 1910 - Fontainebleau, 16 de maig de 1953)és un reconegut guitarrista. Va ser contemporani dels grans noms del dixie i el jazz americans i va tocar amb alguns d’ells, arribant a formar part de l’Orquestra de Duke Ellington. La seva aportació més brillant, el jazz manouche, és considerat l’autèntic swing europeu.
 
Venda d’entrades
Les localitats es poden adquirir al servei central de taquilles del teatre Metropol i les 24 hores al Servicaixa, al telèfon 902 33 22 11 i per Internet a www.servicaixa.com.
Preu: 20 €

Tarragona, 18 de gener de 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta