Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Cultura engega "Tarragona en viu", una nova gestió de la programació musical a la ciutat

Cultura engega "Tarragona en viu", una nova gestió de la programació musical a la ciutat

Cultura engega "Tarragona en viu", una nova gestió de la programació musical a la ciutat

Aquest projecte vol garantir i mantenir la qualitat i la diversitat de l’oferta musical existent fins ara i alhora millorar-ne la difusió
15/01/2010

 

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament engega una nova gestió de la programació musical en coordinació amb els locals nocturns de la ciutat, que sota el títol “Tarragona en viu” vol garantir i mantenir la qualitat i la diversitat de l’oferta musical existent fins ara i alhora millorar-ne la difusió.
 
“Conscients de la importància del paper de la música en viu, com un actiu cultural que cal cuidar”, afirma la consellera de Cultura, Carme Crespo, “ens hem posat d’acord amb les sales de concerts de la ciutat com a equipaments condicionats per a l’activitat musical, amb la intenció de consolidar el seu rol en la indústria cultural”.
 
Fruit d’aquest acord s’ha encarregat la definició i coordinació d’un programa d’actuacions musicals a les sales que ha de garantir la qualitat, contenir la diversificació d’estils i estabilitat en el calendari i que se sumarà a la programació del DO, organitzada per l’Ajuntament.
 
"Tarragona en viu" serà a partir d’avui mateix, doncs, la temporada estable de concerts a les sales de la ciutat, una iniciativa que comportarà un mínim de 60 actuacions anuals, d’entre artistes de disciplines diverses de l'escena estatal o d'àmbit internacional que es trobin de gira pel país. També hi haurà l’actuació, puntualment, de les bandes locals i els concerts del DO Tarragona, amb l’afegit que els sis millors posicionats d’aquest concurs faran de teloners dels principals concerts.

Els estils musicals amb què es comptarà són el pop i el rock (mestissatge, metal, blues, soul, hardcore....), el folk i ètnica (cançó d'autor, flamenc, tradicionals del món...), les noves músiques (electrònica, contemporània, experimental...) i el jazz (clàssic, fussió, contemporani, experimental…).

Aquesta iniciativa es programarà entre el 15 de gener i el 15 de maig i entre l'1 d'octubre i el 15 de desembre, anualment.
 
Les sales que hi participen són la Sala Zero, El Cau, La Vaqueria, Loop Bar i Groove Bar.
 
Per a més informació: www.tren-k.com
 
 
15/01/2010
Segells de reconeixement d'administració oberta