Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Cultura presenta "Tarragona Cinema", una nova coordinació de la programació de cinema a la ciutat

Cultura presenta "Tarragona Cinema", una nova coordinació de la programació de cinema a la ciutat

Cultura presenta "Tarragona Cinema", una nova coordinació de la programació de cinema a la ciutat

L'Antiga Audiència acollirà projeccions de pel·lícula cinc dies a la setmana
26/01/2010

El programa "Tarragona Cinema" neix amb la voluntat d’agrupar tota la programació de cinema que es realitza a la sala municipal el Centre Cultural del Pallol, l’Antiga Audiència. La intenció és concentrar totes les iniciatives de projecció d’audiovisuals de diverses entitats, sota la mateixa programació mensual i donar visibilitat a les voluntats que fan realitat el cinema a la ciutat.

El resultat es farà efectiu en un programa de mà de caràcter mensual, en el qual es podran veure totes les pel·lícules que es projectaran cada setmana, entre 4 i 5, incloent totes aquestes iniciatives, i que oferirà un cinema divers i de qualitat. Així doncs, el calendari setmanal de cinema quedarà de la següent manera: dimarts i dijous, Filmoteca Andrés de Andrés; els dimecres hi haurà petits cicles de diferents entitats; els divendres, la programació de la Filmoteca de Catalunya, i els diumenges, la nova programació de Kino Cinema Contemporani.


Kino Cinema Contemporani

Aquest nou cicle presentarà la projecció de pel·lícules actuals de cinema independent, de grans autors, i de països amb filmografies poc representatives a nivell comercial però de gran valor artístic. Tot en 35 mm i en versió original subtitulada. La programació i la gestió d’aquest cicle, que serà cada diumenge a les 20 h al preu de 5 €, anirà a càrrec de l’associació sense ànim de lucre PLAY Acció Cultural. Les premisses en les quals es basa la programació, són pel·lícules actuals de rara presència a les pantalles comercials, títols destacats de grans autors, i la programació de films de cinematografies més enllà dels Estats Units. També, i de manera exclusiva per aquest primer trimestre, es col·laborarà amb els actes de celebració del desè aniversari del Festival REC.
 
Tal com ha volgut remarcar la tinenta d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, “Tarragona Cinema se suma, doncs, a la programació Tarragona En Viu, de música moderna i d’altres programacions que s’aniran presentant properament referent a tots els àmbits de l’Àrea de Cultura, en la línia de millorar la coordinació i la qualitat de cadascuna de les activitats culturals que es fan directament o es coordinen des de l’Ajuntament”.
Segells de reconeixement d'administració oberta