Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Arribada a Tarragona de Ses Majestats els Reis d'Orient

Arribada a Tarragona de Ses Majestats els Reis d'Orient

Arribada a Tarragona de Ses Majestats els Reis d'Orient

La cavalcada s'inicia a les 19 h al carrer Reial
04/01/2010

 

Demà dimarts 5 de gener arriben Ses Majestats els Reis Mags a Tarragona per portar regals a tots els infants de la ciutat i també als més grans. Seguidament us informem de l’horari dels detalls de l'arribada i del recorregut que faran pels carrers de la ciutat:
 

18.15 h, Moll de Costa

  • Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Reis Mags també encendran bengales de colors per assenyalar l'entrada a la ciutat.
  • Desembarcament dels Reis Mags a l’Escala Reial del Moll de Costa.
  • Parlament de benvinguda als Reis Mags a càrrec de la regidora de Festes, Sandra Coloma, i salutació per part del rei ros, Gaspar, en nom de Ses Majestats.
  • Tot seguit, focs artificials de benvinguda oferts per l’Autoritat Portuària.
  • Trasllat fins al punt d’inici de la cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.
 

18.45 h, disparament del primer tro d’avís que anuncia la cavalcada

 

19 h, plaça dels Infants - carrer Reial

Inici de la cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del fanal de la ciutat de Tarragona, i en la qual figuraran —entre d’altres— la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat; la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant. Els acompanyaran les formacions musicals de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música, la Banda de Sacs de Gemecs i la Banda de la Misericòrdia de Reus, així com les escales dels Bombers de la Generalitat.
 
Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.
 

Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font

Tocs dels clarins i timbales per saludar els Reis Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, missatge de pau als infants per part del rei blanc, Melcior, i comiat.
 

Durant tota la nit i matinada

Els Reis Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i els nens, i per a tota la ciutadania.

Tarragona, 4 de gener de 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta