Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Diumenge s'inaugura l'espai escultòric "Dignitat" al cementiri de Tarragona

Diumenge s'inaugura l'espai escultòric "Dignitat" al cementiri de Tarragona

Diumenge s'inaugura l'espai escultòric "Dignitat" al cementiri de Tarragona

Aquest monument completa l'homenatge a les víctimes de la repressió franquista
10/12/2010

Diumenge 12 de desembre a les 11h el tinent d’alcalde de Relacions Ciutadanes, Manel López Pasca i el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació en funcions, Joan Saura, inauguraran l’espai escultòric Dignitat al cementiri de Tarragona i participarà en l’acte d’homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Tarragona.

Aquesta escultura, promoguda per l’Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona (AVRFT) amb el suport del Memorial Democràtic i l’Ajuntament, presidirà a partir d’ara la fossa comuna del cementiri on estan sepultades la majoria d’aquelles víctimes. El grup escultòric es convertirà en l’element principal de la sepultura i símbol de dol, record i dignificació de la memòria.
 
La fossa comuna del cementiri de Tarragona, va tenir una primera dignificació el passat 15 de gener. En aquella ocasió es van inaugurar uns plafons on es recollien el nom de les persones afusellades a la Muntanya de l’Oliva (660 persones) i les mortes a les presons i hospitals de Tarragona en acabar la Guerra Civil i fins l’any 1948. L’actuació en aquesta fossa ha estat promoguda per l’Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona (AVRFT) i realitzada pel Memorial Democràtic de la Generalitat i l’Ajuntament. La dignificació s’emmarca en un seguit d’ actuacions de recuperació de la memòria democràtica, com ara  la senyalització a la Casa del Pretori Romà  “Pilats”; presó franquista fins el 1953 on més de 3.500 persones van patir tot tipus de vexacions i des d’on partien, moltes d’elles,  per a ser afusellades al costat del cementiri. 
Segells de reconeixement d'administració oberta