Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El Centre Municipal d'Adults Fòrum ofereix 1.010 places per al curs vinent, des de nivell bàsic de català fins a la preparació per a proves d'accés a la universitat

El Centre Municipal d'Adults Fòrum ofereix 1.010 places per al curs vinent, des de nivell bàsic de català fins a la preparació per a proves d'accés a la universitat

El Centre Municipal d'Adults Fòrum ofereix 1.010 places per al curs vinent, des de nivell bàsic de català fins a la preparació per a proves d'accés a la universitat

Aquest mes començen les preinscripcions
El Centre Municipal d'Adults Fòrum ofereix 1.010 places per al curs vinent, des de nivell bàsic de català fins a la preparació per a proves d'accés a la universitat El Conseller Joan Sanahujes ha presentat aquesta oferta formativa en roda de premsa
03/06/2010

 

El Centre Municipal d’Adults Fòrum oferirà per al curs vinent una àmplia oferta formativa que va des la iniciació a la llengua catalana i castellana fins a la preparació per a proves d’accés a cicles formatius de grau superior o a la universitat per a majors de 25 anys. En total s’oferiran 1010 places.

La preinscripció per l’alumnat del curs 2009-10 s’iniciarà el proper dilluns dia 7 i pels nous alumnes serà del 16 al 23 de juny (consultar calendari). Els cursos que s’impartiran el 2010-2011 són:
 • Iniciació a la llengua catalana, nivell bàsic i elemental.
 • Iniciació a la llengua castellana amb tres nivells: acolliment, castellà I i II.
 • Iniciació a la llengua estrangera: anglès I i II.
 • Iniciació a la informàtica: nivell inicial
 • Cicle de formació instrumental amb tres nivells.
 • Preparació per a proves d’accés: a cicles formatius de grau mitjà, superior i a la universitat per a majors de 25 anys.
 • Cursos per a la societat de la informació: informàtica, anglès nivells: 3,4, 5 i conversa;  català nivells d’intermedi i suficiència.
 
Les aules del Centre Municipal d’Adults repartides en tres indrets: a la seu de l’ Institut Municipal d’Educació, avinguda Ramón y Cajal, 70; al Centre Cívic de Sant Salvador i al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.
 
El conseller d’Ensenyament, Joan Sanahujes, ha afirmat que “pel govern municipal és una prioritat donar una segona oportunitat, a vegades és la primera, a les persones que volen formar-se i aconseguir un nivell professional”. Dels cursos que s’impartiran el proper curs ha destacat “la preparació per a la prova d’ accés a la universitat  per a majors de 45 anys i els grups d’alfabetització per afavorir la integració de persones nouvingudes, que ja es feien, però es reforçarà perquè sigui més especialitzats”. 
 
Els ensenyaments més demanats són:  les proves d’accés a cicle mitjà, cicle superior i accés a la Universitat, dels quals s’ofereixen  175 places. El perfil de l’alumnat va des de joves que no han acabat  secundària, alumnes entre 20 i 40 anys i majors de 40 pel que fa als accessos.
 
D’altra banda, el curs 2009-10 ha augmentat considerablement la demanda d’ensenyaments inicials de llengua. Pel proper curs s’ofereixen 330 places. El perfil d’aquest tipus d’alumnat són nouvinguts que volen integrar-se en la societat i que tenen entre 20 i 40 anys.
 
A més, es continuaran oferint nivells d’anglès (250 places), català (125 places), iniciació a la Informàtica (40 places) i grups de formació instrumental ( 90 places ).
 
Joan Sanahujes també ha informat que el nombre de places que s’ofereixen pel proper curs és similar al que ara ha finalitzat.
 

Calendari

 • Preinscripció alumnat del curs 2009- 2010: del 7 a l'11 de juny.
 • Publicació de vacants: 16 de juny de 2010
 • Preinscripció alumnat nou: del 16 al 23 de juny de 2010 (es farà preinscripció per als grups d’accés a la universitat, curs de preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior. La resta de cursos es matricularan al període de setembre).
 • Publicació de la llista de sol·licituds: 1 de juliol de 2010.
 • Sorteig: 2 de juliol de 2010.
 • Termini per a presentar reclamacions: 1 i  2 de juliol de 2010.
 • Publicació de la llista de sol·licitud ordenades: 6 de juliol de 2010
 • Publicació de la llista de les persones admeses: 9 de juliol de 2010
 • Matrícula: del 2 al 10 de setembre de 2010.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta