Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El Concurs per al projecte d'adequació del Camí de l'Oliva ja té guanyadors

El Concurs per al projecte d'adequació del Camí de l'Oliva ja té guanyadors

El Concurs per al projecte d'adequació del Camí de l'Oliva ja té guanyadors

Serà una escultura simbòlica amb un mur d’acer corten amb tantes perforacions com afusellats hi va haver i un estanc d’aigua
El Concurs per al projecte d'adequació del Camí de l'Oliva ja té guanyadors Recreació virtual del projecte d'adequació del Camí de l'Oliva
26/04/2010

 

La Conselleria de Patrimoni ha fet públic aquest dilluns el veredicte del concurs d’idees per al disseny del projecte d’adequació del Camí de l’Oliva, on van produir-se els afusellaments durant al Guerra Civil i postguerra; dins el programa de recuperació d’espais històrics de la ciutat, que des de la seva àrea s’està duent a terme.
 
De les 45 propostes presentades des que es va convocar el concurs, el passat mes de gener, totes d’alt nivell, el projecte guanyador ha estat l'elaborat pels publicistes Lara Heredia i Miguel Martinena.
 
Així mateix, el jurat ha volgut fer menció expressa a la qualitat i adequació a l’entorn i a la memòria històrica dels projectes amb els pseudònims “420 x 297” i “Contra el fusell, un somriure”, “Projecte Trilogia” i “Samarcanda”, respectivament.

El projecte dels guanyadors és un mur d’acer corten de 3 metres d’alçada i 5 d’amplada amb perforacions quadrades, que simbolitzen els trets dels afusellats en el mateix Camí de l’Oliva. En el mateix plafó hi ha una cita de l’escriptor Manuel de Pedrolo: “Convé no oblidar les realitats que no sabem”,  i un circuit d’aigua tancat en forma d’estanc, que simbolitza “la continuïtat de la vida, per no oblidar aquestes persones afusellades”, segons ha comentat la guanyadora. De nit, l’obra s’il·luminarà per darrera amb un fons de llum blau.
 
El projecte, que s’executarà enguany amb l’objectiu de poder-lo inaugurar el gener del 2011, no sobrepassarà els 25.000 €; 5.000 € són el premi per als guanyadors i la coordinació del projecte i la resta són per a l’execució.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta