Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El dispositiu de la Guàrdia Urbana del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona comptarà amb 75 punts de control

El dispositiu de la Guàrdia Urbana del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona comptarà amb 75 punts de control

El dispositiu de la Guàrdia Urbana del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona comptarà amb 75 punts de control

L’operatiu es fa en coordinació i col·laboració del Cos de Guardamoll-Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra
05/07/2010

La Guàrdia Urbana ha establert un dispositiu coincidint amb la celebració del XXI Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona que comença demà i que consisteix en 75 punts de control, 11 més que l’any passat. En concret, està format per 45 agents de la Guàrdia Urbana. L’operatiu es fa en coordinació i la col·laboració d'altres entitats (Cos de Guardamoll-Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra). Aquest dispositiu es posarà en marxa dimarts, a partir de les 19.00 h., fins l'acabament de l'acte i l'evacuació de les zones afectades estarà vigent. Els agents de la Guàrdia Urbana especialment reforcen la Via Augusta i l'entorn del Passeig de Rafael Casanova.

Detall dels efectius de l'operatiu:

 • MOSSOS D'ESQUADRA: 4 (2 de tràfic i 2 de seguretat ciutadana)
 • PROTECCIO CIVIL: 17
 • AGENTS GUARDA MOLLS: 9
 • AGENTS GUÀRDIA URBANA: 45

Mesures excepcionals d'ordenació i regulació de la circulació, amb la finalitat d'augmentar la capacitat de la via i millorar la mobilitat dels milers d'espectadors que es concentren a l'entorn, mitjançant l'adopció de les mesures següents:

 • Establiment de sentits únics de circulació en determinades vies.
 • Restricció de la circulació en alguns carrers.
 • Tancament al trànsit de vehicles determinades vies que seran ocupades per vianants/espectadors.
 • Establiment de carrils d'emergència i accés a l'Hospital de Santa Tecla.
 • Establiment de vies d'evacuació de la zona de seguretat.
 • Mesures de seguretat, d'acord amb el R.D. 320/1998, pel que s'aprova el Reglament d'explosius, amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i els bens, mitjançant l'establiment de les zones i perímetres de seguretat adequats i el consegüent control del mateix.

L'operatiu de la Guàrdia Urbana defineix dos punts importants que s'han de mantenir, inexcusablement, des de l'inici de l'operatiu:

 • Cruïlla de Via Augusta amb Rafal Casanova (Hotel Astari) amb funcions de regulació del trànsit.
 • Cruïlla de Via Augusta amb Mestre Benaiges, amb funcions de regulació i control de l'accés a la platja del Miracle.

Igualment, en el moment de la sortida al finalitzar els focs, tots els agents constitueixen un cordó que regula el trànsit en les interseccions més importants per tal de donar fluïdesa a la circulació des de la via Augusta fins la Plaça Imperial Tàrraco. Per aquest motiu, es disposarà d'agents fins la Plaça Imperial Tàrraco per donar prioritat al trànsit procedent de l'eix via Augusta-Rambla Vella-Estanislau Figueres.

Zona 10: Via Augusta

Prèvia:         Regulació del trànsit a l'eix de la Via Augusta i els accessos a la Platja del Miracle, tancant l'accés de vehicles quan la zona d'estacionament estigui plena.
Prohibició d'estacionament a la Via Augusta, sentit Barcelona, entre la cruïlla 1 i Mestre Benaiges.
Sortida:       Establiment de sentit únic de circulació a la Via Augusta, cap a Rambla Vella, permetent la sortida des de Mestre Benaiges i des del Pont d'Armes direcció Barcelona. Igualment, pel Passeig Rafael Casanova, direcció Arrabassada.
                     Es conificarà un carril d'entrada i un de sortida entre les cruïlles de l'Astari i Mestre Benaiges, a l'objecte de permetre la sortida per aquesta última en direcció Barcelona. 

Zona 20: Platja del Miracle  

Prèvia:        Regulació i ordenació de l'estacionament de vehicles, en tres fileres sentit Barcelona, mantenint un carril central de circulació.
Sortida:       Canalització del trànsit per al seu desallotjament en doble filera pel carrer Mestre Benaiges cap a la Via Augusta i pel ziga zaga cap al Pont d'Armes.

Zona 30: Port Esportiu

Prèvia:         Regulació i control d'entrada de vehicles al passeig marítim, a l'estacionament de l'Autoritat Portuària i a l'Escollera, procedint al tancament dels accessos una vegada estigui plena tota la zona.   Tancament i control del Pas a nivell de RENFE.
Sortida:       Regulació del trànsit del Passeig Marítim en sentit únic Barcelona, i de l'Escollera i l'estacionament de l'Autoritat Portuària en direcció cap al Serrallo pel Moll de Costa.

Zona 40: Moll de Costa

Prèvia:         Amb motiu de les obres de condicionament d’aquest espai, quedan sense efecte las mesures d’ordenació de l’estacionament que es feien anys anteriors.
Sortida:
       Canalització i regulació del trànsit en direcció al Serrallo.

Zona 50: Rambla Vella

Prèvia:         Regulació del trànsit de vehicles i vianants
                      Tancament del vial W.J. Bryant.
Sortida:       Establiment de sentit únic, amb tres carrils, direcció Plaça Imperial Tàrraco.
                      Mantenir un carril d'emergències d'accés a l'hospital Santa Tecla, des del carrer Pau Casals fins l'hotel Imperial Tarraco (conificat).

ZONA DE SEGURETAT

La distancia mínima de seguretat durant l'espectacle és de 300 m.
Els artefactes amb calibres a partir de 250 mm se situen a la part més allunyada del públic orientats cap a l'espai aeri i cap al mar.

INSPECCIÓ DE LA ZONA DE SEGURETAT:

 • Just al finalitzar els focs, es farà una primera Inspecció de la zona de llançament per part d'un pirotècnic.
 • Inspecció d'un perímetre de 300 m. Per part d'un pirotècnic i una patrulla de la Guàrdia Urbana. S'aixecarà acta de comprovació.
 • Durant tota la nit, queda balissada la zona de seguretat del muntatge, sense cap artifici pirotècnic.
 • A les 08:00 h. del matí següent es realitzarà inspecció diürna del perímetre de 300 m. per part d'una patrulla de la Guàrdia Urbana aixecant acta de comprovació. 

ALTRES SERVEIS:

BOMBERS:                                       A la zona del Fortí de la Reina
AMBULÀNCIES CREU ROJA:       A la platja del Miracle i en la zona del Fortí

 

Elements relacionats:

21è Concurs Internacional de Focs Artificials

Segells de reconeixement d'administració oberta