Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El Patronat Municipal d’Esports projecta una altra sortida emmarcada en el programa d’hivern “Tarragona, véns a la muntanya?”

El Patronat Municipal d’Esports projecta una altra sortida emmarcada en el programa d’hivern “Tarragona, véns a la muntanya?”

El Patronat Municipal d’Esports projecta una altra sortida emmarcada en el programa d’hivern “Tarragona, véns a la muntanya?”

En aquesta ocasió la caminada serà al Morral de Falset, el proper diumenge 14 de març, i les inscripcions ja són obertes
05/03/2010
 
El Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, seguint amb el programa “Tarragona, véns a la muntanya?”, ha donat a conèixer que el proper diumenge, 14 de març, es realitzarà una excursió al Morral de Falset.
 
El Morral de Falset, siaut a 677 metres d’altitud i des d’on s’observa un extens panorama, és el punt culminant  de la Serra de les Quimeres, la qual configura un petit massís triàsic que es presenta en forma de tres elevacions que sobrepassen els 650 metres d’altitud en el límit dels termes municipals de Falset, Pradell de la Teixeta i Porrera, i per on s’escolen les aigües dels barrancs de la Fuina i de la Font Famolenca que davallen vers la fossa de Falset. Hi predomina una vegetació de brolla baixa poblada de brucs, carrasques i romaní, amb alguns claps esclarissats de pins i alzines.
 

Itinerari

L’itinerari que se seguirà serà el següent: Falset- El camí Fondo- Creu del Peiró- Coll dels Rossegalls- Pedra de Santa Càndida- El Morral- Mirador de les Sentius- Pla del Cucó- Font Famolenca- Barranc de la Foïna- Falset. Es recorrerà una distància de nou quilòmetres, amb un desnivell de 300 metres.
 
Així doncs, des de la vila de Falset, just a l’indret on es troba edificada la capella de Santa Càndia, els participants travessaran el curs del barranc de la Fuina i es dirigiran cap a la Creu de Terme del Peiró, on el camí es comença a enlairar ràpidament. En arribar a la Pedra de Santa Càndia prendran el senderó que dur fins al cim del Morral. Abans de retornar a Falset pel barranc de la Font Famolenca visitaran els miradors de les Sentius i del Pla del Cucó, on s'atansaran cap a una de les balmes que formen part del conjunt de Coves de les Quimeres que va ser emprada per l’home primitiu com a cavitat sepulcral.
 
La sortida serà a les 7.45 h des de la Plaça Imperial Tàrraco i la tornada a les 15 h aproximadament, al mateix indret.
 

Inscripcions

Del 3 al 12 de març a les piscines municipals del Serrallo, Campclar, Bonavista i Sant Salvador. Preu de la sortida: 11€ per persona. Places limitades.
 
Per a més informació:
 • Insta·lacions esportives municipals:
  • Patronat Municipal d’Esports (977 550 299 - 977 550 07)
  • Piscines Municipals del Serrallo (977 226 054)
  • Piscina Municipal de Bonavista (977 554 637)
  • Piscina Municipal de Sant Salvador (977 522 701)
  • Piscina Municipal de Sant Pere i Sant Pau (977 200 298)
 • Web del Patronat Municipal d'Esports: www.tarragonaesports.cat
 
 
Tarragona, 5 de març de 2010

 

Segells de reconeixement d'administració oberta