Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l'Autoritat Portuària de Tarragona signen un conveni per a la promoció del turisme de creuers a la ciutat

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l'Autoritat Portuària de Tarragona signen un conveni per a la promoció del turisme de creuers a la ciutat

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l'Autoritat Portuària de Tarragona signen un conveni per a la promoció del turisme de creuers a la ciutat

Segons ha manifestat el president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Sergi de los Rios, “fa mesos que des del PMTT hem treballat per arribar a aquest punt i situar Tarragona en el mapa del turisme de creuers”
El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l'Autoritat Portuària de Tarragona signen un conveni per a la promoció del turisme de creuers a la ciutat El tinent d'alcalde acompanyat de Josep Antoni Burgasé, president de l'Autoritat Portuària de Tarragona
14/01/2010

 

El Port de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona (PMTT) han signat aquest dimecres 13 de gener un conveni de col·laboració entre les dues entitats per a la promoció del turisme de creuers en aquest ciutat. “Fa mesos que des del PMTT hem treballat per arribar a aquest punt i situar Tarragona en el mapa del turisme de creuers”, ha manifestat Sergi de los Rios, president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. El tinent d'alcalde ha recordat que “és en aquest sentit que se signa el conveni, per tal de donar un pas endavant i efectuar una promoció conjunta a partir de l’optimització de recursos”.
 
Amb l’objectiu de desenvolupar accions per aquesta promoció, al juliol de 2008 es va realitzar una jornada organitzada per l’Ajuntament i amb la participació de diversos actors, com ara el sector hoteler. En aquest sentit cal recordar que el Pla de competitivitat turística de la Tàrraco romana preveu, entre les seves estratègies, una d’específica per consolidar i desenvolupar Tarragona com a destinació de creuers, fet que també es té en compte a l’hora de redactar el conveni.
 
És per aquests motius que el PMTT i l’Autoritat Portuària han acordat:
  • L’Autoritat Portuària de Tarragona es compromet a habilitar l’espai necessari, al Moll adossat al Dic de Llevant, per tal d’instal·lar-hi un punt d’atenció als creuers. Aquesta habilitació inclourà l’ampliació necessària per a l’accés motoritzat amb vehicles per al transport de viatgers, i es realitzarà al llarg de l’any 2010.
  • El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona prestarà els serveis d’informació, en aquest punt d’atenció, a tots els creuers que facin escala a Tarragona o que la tinguin com a punt de partida o final.
  • El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona facilitarà, a través dels mitjans de l’Empresa Municipal de Transports, el servei de transport motoritzat de viatgers entre el punt d’arribada dels creuers al Port de Tarragona fins a un punt cèntric de la ciutat de Tarragona, amb un sistema d’autobusos-llançadera en ambdós sentits.
  • Per tal de donar a conèixer Tarragona com a destinació de creuers, ambdues parts elaboraran un dossier informatiu amb material promocional turístic, el recull de serveis de la ciutat i els serveis portuaris oferts als creuers.
  • El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l’Autoritat Portuària promouran la ciutat com a destinació de creuers turístics davant dels operadors.

El seguiment, coordinació i execució de les accions previstes en aquest conveni anirà a càrrec d'un equip de treball, que es reunirà un cop al mes, format per dues persones designades pel president de l'Autoritat Portuària i dues persones designades pel president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

Segons Sergi de los Rios, es tracta d’un conveni ambiciós que respon a les necessitats de la ciutat i que s’acull a uns objectius determinats. “El Patronat Municipal de Turisme liderarà amb el Port aquest acostament perquè Tarragona aculli a partir d’ara un turisme de creuers de qualitat, beneficiós tant per a la ciutat com per al territori". El president del Patronat també ha destacat que Tarragona “és la porta d’entrada del turisme de creuers i amb aquest conveni reforça encara més el seu lideratge, en el mateix moment que dóna resposta a una necessitat històrica”.
 
 
Tarragona, 14 de gener de 2010
 
Segells de reconeixement d'administració oberta