Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El Pla Tarragona 2022 inicia una campanya de participació dirigida al jovent i els nens i nenes de la ciutat

El Pla Tarragona 2022 inicia una campanya de participació dirigida al jovent i els nens i nenes de la ciutat

El Pla Tarragona 2022 inicia una campanya de participació dirigida al jovent i els nens i nenes de la ciutat

Dijous també se celebra al Palau de Congressos la Jornada ‘Tarragona: Una ciutat per la cohesió’
El Pla Tarragona 2022 inicia una campanya de participació dirigida al jovent i els nens i nenes de la ciutat Cartell de la jornada: Tarragona, una ciutat per la cohesió
09/11/2010

Dijous, a les 11 h, es reunirà el Grup Impulsor del Pla Tarragona 2022 a la Facultat de Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili per validar el document de diagnosi del Pla, així com fer una valoració de la primera fase del procés participatiu. Aquesta és la tercera reunió del Grup Impulsor, que està integrat per 18 representants de les entitats socials, econòmiques i veïnals més representatives de la ciutat. Durant la reunió també es presentarà el calendari de les propostes d’activitats i, finalment, es presentarà la campanya de participació dirigida als joves i els nens i la que es farà per la ciutadania en general. 

El Pla Tarragona 2022 ha de marcar el full de ruta de la ciutat pels propers anys. El Grup Impulsor està integrat per 18 representants de les entitats socials, econòmiques i veïnals més representatives de la ciutat. Així, hi tenen representació la CEPTA, l’AEQT, la PIMEC, l’Associació Hotelera de Tarragona, la URV, CCOO i UGT, la Subdelegació del Govern, la Delegació del Govern de la Generalitat, l’Autoritat Portuària, els quatre grups municipals amb representació a l’Ajuntament (PSC, CiU, PP i ERC) i les tres federacions veïnals de Tarragona. Aquest grup és l’encarregat, durant els propers mesos, de validar la documentació i el pla de treball resultant del procés de participació i elaboració del Pla.

Presentació de la proposta de treball per elaborar el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social

Per altra banda, durant el passat mes d’octubre, es van realitzar els tallers participatius de diagnosi del Pla Local d’Inclusió i Cohesió  Social de Tarragona (PLICST). Grups de professionals del sector públic, d’entitats del tercer sector i  membres d’entitats ciutadanes han reflexionat i intercanviat coneixements sobre els aspectes més rellevants de la inclusió i la cohesió social a la ciutat.

D’aquesta manera, durant sis tallers, una pluralitat de participants van aportar  les seves valoracions i experiència en cadascú dels àmbits de la inclusió social: la salut, l’educació i la formació, l’habitatge i l’espai públic, l’accés als drets polítics i de ciutadania,  la renda i l’ocupació laboral i, per últim, les relacions socials.

Aquests tallers  formen part de la diagnosi de les necessitats socials de la ciutat, etapa inicial del Pla Local d’Inclusió i Cohesió  Social, un projecte que s’impulsa des de l’Institut Municipal de Serveis Socials, a través de la seva Oficina Tècnica.  El Pla és de 4 anys i pretén  ser el marc de planificació de polítiques socials de la ciutat, on l'Ajuntament, les administracions, els agents socials i la ciutadania treballen de forma conjunta per millorar la detecció de dificultats socials i ser més eficaços en la intervenció.  

Dijous, es presentarà la proposta de treball per elaborar i desenvolupar el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, al Palau de Congressos, en un acte que comptarà amb la presència de l’alcalde i dels  principals agents socials de la ciutat. Al llarg del matí professionals  de diverses ciutats catalanes  presentaran experiències positives de PLICS desenvolupats a d’altres ciutats. Seguidament,  dos experts provinents del món acadèmic ens parlaran sobre les noves necessitats socials i, més concretament, com es manifesten a la nostra ciutat. Durant la tarda,  es celebraran tres seminaris simultanis per aprofundir en  la realitat social de la ciutat.

L’assistència a les jornades és oberta a tota la ciutadania i gratuïta (cal inscriure’s prèviament i les places són limitades).

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta