Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El Plenari aprovarà demà la normativa que regula els locutoris

El Plenari aprovarà demà la normativa que regula els locutoris

El Plenari aprovarà demà la normativa que regula els locutoris

28/01/2010

 

Un dels punts de l’ordre del dia del Plenari d’aquest divendres és l’aprovació definitiva de la normativa que regularà els locutoris, després que s’obrís el període d’al·legacions durant un mes.
 
El Conseller de Promoció, Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior, Sergi de los Rios, ha volgut destacar el procés participatiu que ha acompanyat a l’aprovació definitiva: “Hem de recordar que es va facilitar el text als locutoris, associacions de veïns i comerciants per tal que poguessin al·legar, com de fet ha succeit. Hem volgut anar més enllà del que és l’estricta obligació legal de la informació pública”.  En aquest sentit, cal destacar que s’han rebut 7 al·legacions, algunes  a títol individual però també, per exemple, de la UGT o de l’associació Gent de Pakistán a Catalunya. “La participació de la gent demostra que quan facilites les eines de comunicació, la societat respon”, ha afirmat De los Rios.
 
El text que s’ha d’aprovar en el Plenari d’aquest divendres recull la majoria de les al·legacions presentades. D’aquesta manera els locutoris podran vendre menjar envasat, complements d’informàtica i comptaran amb un període d’un any i mig per adaptar-se a la normativa en cas que necessitin una llicència o autorització d’obra. En cas contrari, el període seguirà sent de sis mesos. Tot i això s’han mantingut els horaris i es segueixen marcant algunes incompatibilitats d’usos.
 
Sergi de los Rios s’ha mostrat molt satisfet del procés que s’ha seguit: “Hem  comptat amb l’opinió de la gent i hem elaborat una normativa que regula els usos de locutoris d’una manera clara”.
Tarragona, 28 de gener de 2010
Segells de reconeixement d'administració oberta