Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 El programa "Veïns Actius" de Campclar té com a objectiu millorar la vida comunitària dels veïns

El programa "Veïns Actius" de Campclar té com a objectiu millorar la vida comunitària dels veïns

El programa "Veïns Actius" de Campclar té com a objectiu millorar la vida comunitària dels veïns

El darrer any els mediadors han fet el diagnòstic de 50 escales i han realitzat nombroses mediacions
21/01/2010

 

El conseller i responsable del Pla integral de Campclar, Joan Sanahujes, ha presentat aquest matí en roda de premsa un dels programes que s’estan desenvolupant al barri, es tracta de “Veïns Actius” que té com a objectiu principal millorar la qualitat de vida del barri:
 • Augmentar el nivell d’organització de les comunitats de veïns a través del Servei d'Assessorament a les juntes d’escales.
 • Ajudar i assessorar davant conflictes veïnals a través del Servei de Mediació Comunitària.
 

Servei d'Assessorament a les juntes d’escales

El Servei d’Assessorament a les juntes d’escales treballa per millorar la  convivència del veïnat de l’escala o comunitat i millorar-ne l’organització. El conseller Joan Sanahujes ha manifestat que “durant  l’any passat, aquest Servei va fer un diagnòstic de l’estat físic i organitzatiu de 50 escales, mitjançant entrevistes amb les juntes d’escala o per simple observació”. D’aquestes, es va veure la necessitat d’intervenir en 20, mitjançant entrevistes porta a porta amb cada veí, amb grups de treball o assemblees.
Per millorar la situació, la tasca dels mediadors consisteix en:
 • Informar les juntes administradores o les comunitats de propietaris per millorar-ne l’organització.
 • Donar suport en el procés de creació de juntes d’escala i de grups de treball.
 • Potenciar la resolució de possibles conflictes interns de les escales en qüestions com, per exemple, la neteja dels espais comuns o el pagament de quotes.
 • Promoure la capacitat del veïnat per a què ells mateixos puguin resoldre les possibles dificultats que sorgeixin en la comunitat a través de l’assessorament educatiu.
 

Servei de Mediació Comunitària

El Servei de Mediació Comunitària té com a objectiu resoldre conflictes veïnals entre dues o més parts enfrontades, mitjançant la comunicació i la presa d’acords. Fins ara s’han realitzat 10 mediacions, sobretot dels temes següents:
 • Queixes per fums i sorolls nocturns
 • Problemàtica sobre fuites d’aigua
 • Queixes per gestió de juntes d’escala
 • Accidents provocats per obres a elements comunitaris
 • Problemàtiques per diferències culturals
 
El conseller Sanahujes també ha afirmat que l’equip de mediació -format per tres especialistes- sempre tracta d’arribar acords satisfactoris per a tothom de manera imparcial i confidencial, mitjançant el diàleg com a principal eina per resoldre els conflictes. D’aquesta manera es recupera la comunicació entre les parts afectades i millora el benestar de la comunitat.
 
Per tal de facilitar als veïns aquest tipus gestions, el proper dia 27 s’inaugurarà una seu de “Veïns actius” a Campclar, on tothom s’hi podrà adreçar en el cas de necessitar assessorament o mediació comunitària. La nova seu se situarà al c. del Riu Llobregat, bloc 4 escalera 9, baixos.
 
D’altra banda, s’ha editat un tríptic informatiu del servei que es distribuirà a les 4.500 bústies del barri i que podeu veure en l’enllaç que hi ha a continuació: http://www.tarragona.cat/triptic_veins_actius2.pdf
 
 
Tarragona 21 de gener 2010
 
 
 
 
 
 
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta