Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Els Jocs Juvenils Europeus de Tarragona 2010 mobilitzen més gent que qualsevol altra edició

Els Jocs Juvenils Europeus de Tarragona 2010 mobilitzen més gent que qualsevol altra edició

Els Jocs Juvenils Europeus de Tarragona 2010 mobilitzen més gent que qualsevol altra edició

El regidor Manel López Pasca destaca l'èxit organització i de participació al llarg dels quatre dies de la competició
24/05/2010

En total, més d’un miler de persones han estat relacionades directament amb la celebració dels Jocs Juvenils Europeus de les ciutats germanes que s’han celebrat des del passat dijous 20 de maig a Tarragona.
 
Durant els quatre dies que ha durat el certamen la ciutat ha acollit poc més de 700 esportistes d’entre 15 i 16 anys, una cinquantena de persones que conformaven les delegacions de les ciutats participants i una gran quantitat de pares i familiars dels joves que s’han desplaçat per veure competir els seus fills.
 
Pel que fa a l’organització, unes 200 persones, entre actors, ballarins, personal tècnic i de producció, han estat treballant perquè els actes d’inauguració i cloenda tinguessin l’espectacularitat cercada. A banda, una quarantena de persones se n’han encarregat de l’organització tècnica dels Jocs i 20 voluntaris de Protecció Civil han col·laborat per al correcte desenvolupament del certamen.
 
Durant la celebració dels Jocs s’ha instal·lat una pantalla mòbil de TAC 12 que ha anat recorrent el centre de la ciutat i els barris on s’han pogut seguir la competicions i reportatges sobre aquest esdeveniment esportiu.
 

Uns resultats més que positius

L’organització d’aquests Jocs s’ha basat en tres eixos fonamentals: la presència als mitjans de comunicació, inclosos Facebook i una pàgina web pròpia; la participació ciutadana, mitjançant un nombrós grup de voluntaris que han col·laborat en totes les tasques; i la inclusió, per primera vegada, dels Special Olimpics.
 
El regidor de Relacions Ciutadanes, Manel López Pasca, ha destacat que “els tarragonins i tarragonines poden estar molt satisfets de l’èxit assolit tant des del punt de vista organitzatiu com del de participació, i encara més tenint en compte les dificultats econòmiques que estem patint a tota Europa”. D’altra banda, el regidor ha afegit que “esdeveniments d’aquestes característiques ens atorguen personalitat i liderat a l’àmbit europeu de les ciutats germanes”.
 
A nivell institucional, els Jocs tancaran amb el balanç d’haver elaborat una reglamentació fins ara inexistent, proposada per la delegació de Tarragona, que serà clau per designar la ciutat organitzadora i tots els aspectes de funcionament del certamen.
 

Siena, la primera ciutat classificada,Tarragona, la quarta

Pel que fa a les competicions esportives, amb un total de 72 punts, Siena ha estat la ciutat que més punts ha obtingut en el conjunt de totes les competicions. Per la seva banda, Tarragona ha quedat en un meritori quart lloc després d’haver assolit la xifra de 53 punts, per darrere d’Avinyó (64) i de Pancevo (57).

Per a més informació: classificació final

 

.

Segells de reconeixement d'administració oberta