Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Engega Gea, el Festival de Música Independent de Tarragona

Engega Gea, el Festival de Música Independent de Tarragona

Engega Gea, el Festival de Música Independent de Tarragona

Del 10 al 13 de juny al Teatre Metropol i al Camp de Mart
Engega Gea, el Festival de Música Independent de Tarragona Cartell del Festival Gea 2010
10/06/2010

Aquest dijous 10 de juny engega la segona edició de Gea, el Festival de Música Independent de Tarragona, que se celebrarà fins al 13 de juny. Hi prendran part 18 artistes procedents dels Estats Units, el Regne Unit, Japó, Austràlia i Grècia, així com de Catalunya i de la resta de l’Estat. Les principals novetats d’enguany seran un dia més de concerts (diumenge); el canvi d’espai a l’aire lliure, del Parc Francolí al Camp de Mart; i que cada nit tindrà un clar cap de cartell.
 
Gea continua, doncs, apostant pel mateix model de festival. Un festival en què es posa en valor la comoditat del públic, amb poques actuacions cada nit i ubicant tres de les nits al Teatre Metropol, un teatre modernista ideal per prestar atenció a la música. Això no treu, però, la celebració d’una nit més festiva, dissabte, a l’aire lliure i amb entrada gratuïta, amb nou hores de música protagonitzades per sis grups i dos discjòqueis.
 
El cartell està format per una acurada selecció d’artistes que transiten per estils com el folk, el rock, el pop, l’electrònica o la música experimental i d’avantguarda, sempre amb un component de risc, de contemporaneïtat i de no subjecció a la comercialitat en les seves carreres. A més, com l’any passat, Gea posa un especial èmfasi en les dones creadores, que en aquesta ocasió lideren o formen part d'onze de les divuit propostes participants en el festival.
 
Aquest dijous actuarà al Teatre Metropol Lydia Lunch, representant de la no wave sorgida a Nova York entre finals dels 70 i principis dels 80 i una de les artistes més influents de les últimes tres dècades, que ha col·laborat amb músics com Foetus, Swans, Nick Cave, Einstürzende Neubauten, Sonic Youth o Omar Rodríguez-López. La carrera de Lunch va més enllà de la música, abastant disciplines com la performance o la poesia. Presentarà Sick with desire, una performance multimèdia en què els paisatges sonors i el vídeo enfatitzen la seva lírica, que parla de la pèrdua, la venjança, la ira i la supervivència. Completaran la nit la japonesa Tujiko Noriko i els catalans Anímic.
 
Divendres, també al Teatre Metropol, la cap de cartell serà Dawn Landes, cantautora resident a Nova York que construeix ponts entre el pop i les músiques tradicionals nord-americanes. També passaran per l’escenari del teatre tarragoní Maria Coma, 50% del grup u_mä, que comptarà amb el suport de Pau Vallvé (Estanislau Verdet); la nord-americana Mia Doi Todd i l’australiana Teeth & Tongue.
Dissabte l’acció passarà al Camp de Mart. Les actuacions començaran a dos quarts de nou del vespre i s’allargaran fins dos quarts de sis de la matinada. El llistat d’artistes estarà encapçalat pels anglesos The Wave Pictures (que han estat banda d’acompanyament de Darren Hayman i d’Stanley Brinks), però compta amb altres noms rellevants com Bigott, Charades, Lüger, Fantastikoi Hxoi i Le Cirke, guanyadors del concurs DO Tarragona 2009. Tancaran la nit dos discjòqueis, la saragossana La Mejor i el tarragoní PauDeBanyoles.
El Gea 2010 finalitzarà diumenge, de nou al Metropol, amb el cantautor Solsonès Roger Mas, que presentarà el setè àlbum de la seva carrera, Roger Mas a la casa d’enlloc.
 
A més, s'han programat altres activitats paral·leles, com un concert inaugural, demà a les 19 h al Pati del Teatre Metropol amb els britànics Dave Rybka & The Victorian Dad Band; una festa inaugural, amb DJ daBeat!, també demà, a partir de les 0.30 h al Groove Bar, i una taula rodona oberta a la participació del públic, divendres a les 19 h al Cafè del Teatre Metropol, que tractarà el present i futur de la indústria discogràfica amb representants d'Acuarela Discos (Madrid), Sones (Barcelona), Rock On! (Barcelona), Borne Recordings (Castelló de la Plana) i Philatelia Records (Tarragona), entre altres.


Per a més informació:

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta