Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Gairebé 100 activitats omplen la Primavera Literària de la ciutat

Gairebé 100 activitats omplen la Primavera Literària de la ciutat

Gairebé 100 activitats omplen la Primavera Literària de la ciutat

La presentació dels volums guanyadors del 2009 en actes independents; els actes de la Diada de Sant Jordi i altres accions incloses a la programació del centenari del Metropol, entre els actes més destacats
06/04/2010

Aquest dimecres 7 d’abril s’iniciarà el cicle de la Primavera Literària programat des de la Unitat de Lletres de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. A partir d’aquest dijous s’engegarà la primera presentació dels volums guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2009 amb la novel·la guanyadora del 20è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler 2009, El genet nu, de Joan Giné-Masdeu; que enguany es presentaran individualment amb la voluntat de donar més protagonisme als autors guanyadors i al lligam que mantenen amb les llibreries i les editorials (tret de les obres guanyadores dels premis Rovira i Virgili i Amades que s’inclouran en un acte conjunt, atès l’àmbit temàtic semblant en què s’inscriuen).

La diada de Sant Jordi s’inclou també en el cicle d’activitats de la Primavera Literària. En aquest sentit, podem trobar moltes accions i activitats al carrer, especialment durant el dia de Sant Jordi, epicentre de tota la programació. El 23 d’abril, doncs, ens espera una jornada plena d’actes: durant el matí un personatge carismàtic passejarà amunt i avall per la Rambla Nova regalant-nos poemes a cau d’orella i, com cada any, des de la Khaima podreu descobrir les novetats dels Escriptors del Camp de Tarragona i les activitats programades a la diada i durant tot el cicle, a la tarda els tarragonins tindran l’oportunitat de gaudir de la ploma dels dibuixants del col·lectiu Delirópolis que oferiran caricatures per a tothom qui ho vulgui, tot seguit l’Associació Cultural Colla Pajaritu ens han preparat una petonada popular amb diverses actuacions i sorpreses. Les tradicionals ballades de sardanes, l’actuació de les colles castelleres i d’altres actes completaran la programació de la diada.

Un dels eixos temàtics del programa és el Modernisme, un moviment que esdevé important aquest any amb motiu de la celebració del centenari del Teatre Metropol. En aquest sentit, cal destacar la presentació del conte Tarragona, un recorregut en pictogrames, de Josep Grau, amb il·lustracions de Txomin Medrano, resultat d'una convocatòria pública que l’Ajuntament i l’Editorial Cruïlla van convocar fa uns mesos. Es presenten altres novetats al voltant del modernisme i la literatura, que caldrà anar descobrint.

Per a més informació:

Tarragona, 6 d'abril de 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta