Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 I Jornades del romesco a Tarragona

I Jornades del romesco a Tarragona

I Jornades del romesco a Tarragona

Del 12 al 21 de novembre
09/11/2010

Aquest dimarts s’han presentat les I Jornades del Romesco de Tarragona al Serrallo amb la presència del regidor de la zona del Serrallo, Jose Cosano, i del president de l’Associació de Restauradors i Comerciants del Serrallo (ARCS), Matias Leandro, a la barca Tarragona Blau. Durant la presentació, el conseller ha destacat “la importància d’iniciatives com aquesta que donen impuls al comerç i són un reclam perquè la gent s’acosti al Serrallo”. I ha afegit que “l’Ajuntament  recolza aquest tipus d’esdeveniments i seguirà treballant per millorar el barri al costat de les seves entitats, comerços i veïns”.

Les Jornades neixen de la necessitat que hi havia al Serrallo de fer alguna activitat gastronòmica que mostrés el bon nivell culinari que avui dia hi ha al barri i buscar un plat que unifiqués als vint restaurants de l’ARCS no va ser gens difícil, el romesco: una salsa antiga, que tothom coneix o l’ha provada, utilitzada per fer centenars de variacions de plats, especialment de peix, però també de carn, aus, etc... Fred o calent, el romesco sempre és un toc d’excel·lència per a un plat.

La intenció de l’Associació de Restaurants i comerciants del Serrallo (ARCS) és exportar el romesco de Tarragona, donar-lo a conèixer aquí i a fora, fer tastets i tenir 20 restaurants amb 20 menús romescaires diferents de la millor qualitat.

Per aquest motiu s’han organitzat unes jornades que se celebraran del 12 al 21 de novembre, les I Jornades del Romesco de Tarragona. El patrocinador principal de les I Jornades del Romesco de Tarragona és Inèdit, la cervesa gourmet de Damm, que ha estat integrada en tots el menús romescaires del Serrallo. També s’oferiran tastets d’Inèdit a les degustacions populars de romesco.

Col·laboren diverses entitats tarragonines: Ajuntament, Diputació, Autoritat Portuària, Cambra de Comerç, Associació d’empresaris d’Hostaleria, Confraria de Pescadors, Associació de Veïns del Serrallo, Associació de Venedors del Mercat, Sindicat d’Iniciativa i Turisme, Tarragona Ràdio, La Caixa, La Botiga del Café, i Cossetània Edicions.

Per a més informació

Segells de reconeixement d'administració oberta