Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Josep Fèlix Ballesteros: ‘Tarragona 2016 no és la candidatura de la ciutat, sinó de tot Catalunya’

Josep Fèlix Ballesteros: ‘Tarragona 2016 no és la candidatura de la ciutat, sinó de tot Catalunya’

Josep Fèlix Ballesteros: ‘Tarragona 2016 no és la candidatura de la ciutat, sinó de tot Catalunya’

L’alcalde encapçalarà la Delegació de Tarragona que dijous serà avaluada per un jurat internacional format per 13 persones
29/09/2010

“Marxem amb la feina ben feta i tenint un suport institucional unànime a nivell català, perquè no som només la candidatura de Tarragona, sinó que ho som de tot Catalunya", així de convençut es mostra l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, hores abans d’encapçalar la Delegació de Tarragona que viatjarà a Madrid per defensar dijous 30 la candidatura de la ciutat per ser Capital Cultural. L’alcalde ha explicat que "presentem una candidatura realista, sense grans focs d'encenalls" i ha destacat que un dels punts forts és que bona part dels equipaments que es necessiten per ser Capital Europea de la Cultura "ja estan fets, d'altres a punt d'acabar-se i alguns en fase constructiva". A més, ha assegurat que la viabilitat econòmica del projecte està garantida.

En els trenta minuts de què disposarà l'alcalde, explicarà les actuacions realitzades per la candidatura des del 2004, farà un resum dels suports obtinguts, destacarà la graella cultural de la ciutat, així com algunes de les actuacions previstes pel 2016, en cas d'esdevenir Capital Cultural. L’alcalde Ballesteros també exposarà els tres eixos fonamentals en els quals es basa la candidatura: "el diàleg entre tradició i modernitat, destacar que Tarragona serà un punt de trobada de les cultures europees i l'aposta per la cultura de la pau, perquè la ciutat té molta experiència històrica sobre conflictes bèl·lics".

Per la seva banda, el president de la Candidatura, Xavier Tudela, ha afegit que, en aquests moments, "estem com aquella persona que, després d'estudiar unes oposicions durant uns anys, ara li toca examinar-se, però amb la diferència que aquests sis anys de feina ens han servit per posicionar aquesta ciutat en el panorama cultural de Catalunya, de l'Estat espanyol, d'Europa i de tot el món". Així, ha afegit que "nosaltres ja hem guanyat siguem o no elegits". La candidatura de Tarragona 2016 preveu un pressupost de 70 milions d’euros per tirar endavant amb el projecte cultural. El 35% d’aquestes diners provindrien del patrocini. Segons el dossier de candidatura, les infraestructures s’emportarien la meitat de la inversió. Si Tarragona passa l’examen de dijous, fins a final de 2011 o principis de 2012 no sabrà si serà designada Capital Europea de la Cultura.

Segells de reconeixement d'administració oberta