Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Josep Fèlix Ballesteros aposta per territoris intel·ligents amb una gran plataforma logística

Josep Fèlix Ballesteros aposta per territoris intel·ligents amb una gran plataforma logística

Josep Fèlix Ballesteros aposta per territoris intel·ligents amb una gran plataforma logística

L'alcalde demana a un auditori de 200 persones del món econòmic, social i polític que mirin cap el futur, que està a les comarques del sud
26/10/2010

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat aquest matí una conferència amb el títol El futur passa per la Catalunya Nova convidat per Tribuna Catalunya, del Fòrum Europa. Davant un auditori format per 200 persones del món econòmic, financer, social i polític de Barcelona i Tarragona, l’alcalde Ballesteros ha defensat a Barcelona que “el futur de Catalunya passa per Tarragona, que és la Catalunya Nova. Els vull convidar a mirar cap al sud, a mirar a la Catalunya Nova perquè allí, tots hi tenim el futur”. L’alcalde de Tarragona sosté que el focus s’ha de posar al sud i a les potencialitats que ofereix aquesta Catalunya Nova a la resta de Catalunya. “Els convido a posar el focus en una part d’aquesta Catalunya Nova que anomenem Tarragona”. Un territori obert amb quatre portes: una amb Lleida, per connectar amb Aragó i el País Basc; una amb Castelló, per connectar el litoral mediterrani i el sud; una amb el Penedès, per connectar amb la resta de Catalunya i amb Europa i, finalment, una porta al mar, “que ens connecta amb el món a través del Port de Tarragona”.

L’alcalde ha defensat el territori. “No he vingut a parlar de Tarragona sinó del territori”. Uns límits geogràfics que comparteixen amb la resta de Catalunya, segons l’alcalde, “valors com la iniciativa, l’emprenedoria, el treball i l’esforç. Però la Catalunya Nova també té valors propis: és jove, potent, enèrgica, pletòrica i és capaç d’assumir reptes nous perquè té força territorial, té actius molt importants i especialitzats i té un model dotat d’energia, competència i connectivitat”.

Josep Fèlix Ballesteros ha defensat davant el teixit empresarial de Barcelona que “el futur està i passa per Tarragona” i aposta per la competència i la interlocalitat”. En aquest sentit, aposta per una gran plataforma logística catalana i pels territoris intel·ligents. “Els territoris intel·ligents són aquells que solucionen més problemes que no pas en creen. Els territoris intel·ligents són els que han estat capaços de resoldre problemes com els de l’aigua, l’energia o la logística”. “Crec en la connexió de ciutats i a Tarragona tenim un nus de comunicacions important. Som un territori que creix harmònicament i serà un creixement demogràfic sostenible”, ha afegit.

Josep Fèlix Ballesteros ha posicionat Tarragona com territori potent que aporta actius importants per Catalunya. Aquests són el seu potencial humà, la seva ubicació –privilegiada– i per tenir àrees i possibilitats logístiques com cap altre territori. “Barcelona és motor de Catalunya però, en alguns casos, provoca “un aparcament de potencialitats que perjudica indirectament i, en alguns casos, a la Catalunya que queda fora de la corona metropolitana de Barcelona”. En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona ha posat com a exemple que dibuixa aquest excés de concentració de potencialitats. Un és l’aeroport, que concentrant vols de baix cost “perjudica el nostre aeroport i també al de Girona”. En definitiva, “solucionar les mancances de la Catalunya Nova ha de ser la prioritat de Catalunya, fins i tot pel propi interès de Barcelona”. I ha afegit: “Si en el seu dia no s’hagués refusat la integració del Port de Tarragona amb el de Barcelona, si no s’hagués defensat un port independent, avui Catalunya no tindria dos terminals de contenidors, amb la primera companyia mundial operant a Barcelona, i la segona a Tarragona”.

‘Els convido a competir junts per guanyar plegats’

Durant la seva intervenció, l’alcalde de Tarragona ha convidat a l’auditori a mirar cap al sud i recórrer junts la Catalunya Nova però també a “competir junts”. “Els convido a treballar conjuntament, competint i cooperant, és el que s’anomena coompetència, necessària per guanyar mercat i poder competir després”. Com exemples d’aquesta coompetència, Ballesteros va citar els esforços que es fan pe atreure el turisme xinès”.

Davant de personalitats com el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; l’alcalde de Cornellà del Llobregat, Antonio Balmon; el degà el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions, Fernando Amago; el secretari general d’Agbar, Xavier Amorós; el director de Tecnologies Ambientals d’Agbar, Carlos Campos; el Secretari dels Serveis Penitenciaris, Albert Batlle; el director territorial de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé; el secretari general d’Economia de la Generalitat, Martí Carnicer; la directora del gabinet de presidència de la Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones-CMT, Maria Isabel Lluís; el secretari general de institucions PIMEC, Enric Calvo; la directora de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Maite Calvo; la consellera del Grup Sacyr Vallehermoso, Adela Subirana; el president de l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris, Joan Vilar; el director de Desenvolupament a Catalunya de Sorea, Joan Carles Virgili; el Delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté; el delegat de comunicació de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Xavier Grau; el conseller delegat de Vicsan Torredembarra S.A, Jordi Virgili; el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló; així com representants d’UGT, l’alcalde de Tarragona ha convidat a unir esforços “amb intel·ligència”. I ha conclòs: “He vingut a Barcelona a convidar-los a competir al nostre costat i a compartir el nostre territori, he vingut a proposar-los aliances i a compartir aquest camí d’avenç i de progrés”.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta