Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L’Ajuntament connecta 17 seus municipals amb fibra òptica

L’Ajuntament connecta 17 seus municipals amb fibra òptica

L’Ajuntament connecta 17 seus municipals amb fibra òptica

Les obres de connexió han suposat un estalvi de 2 milions d’euros a les arques municipals gràcies als acords establerts amb organismes públics i privats
02/06/2010


La Conselleria de Societat de la Informació ha connectat en aquests darrers tres anys 17 seus municipals amb fibra òptica. En total ja s’han desplegat 13,78 km i es troben en execució 12,39 km que, un cop enllestits, a finals d’aquest any sumaran un total de 26,18 km de cable. D’aquesta manera, estaran connectades en xarxa 24 seus municipals que permetran millorar el servei a la ciutadania i optimitzar i estalviar recursos.

El desplegament de la fibra òptica té una inversió valorada en 3,16 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta una tercera part i els dos milions restants s’han estalviat de la despesa municipal gràcies als acords establerts amb operadores privades, empreses públiques i administracions i als 471.000 € rebuts a través de subvencions d’administracions supramunicipals. La tinenta d’alcalde Begoña Floria ha explicat: “en tres anys hem passat de tenir quatre seus connectades a 17 i, en acabar aquest mandat, disposarem d’una infraestructura bàsica per seguir treballant en la millora dels serveis. A més, ho hem fet estalviant a l’Ajuntament prop de dos milions d’euros, que s’han aconseguit a través d’un important esforç de negociació amb tercers. Amb la fibra òptica instal·lada, la factura de les comunicacions entre totes les seus es reduirà considerablement”.
 
Un cop desplegats els 26 km de fibra òptica es podran engegar serveis com l’apagada i l’encesa de llums en funció de sensors de lluminositat i no d’un horari fix, disposar d’indicadors a les entrades de la ciutat de les places d’aparcament lliures, enviament de notificacions online i d’altres que ja estan en marxa, com la regulació semafòrica i la pilona mecànica del Portal del Roser, que ja està connectada amb fibra òptica.
 

Llistat de les 17 seus municipals que a finals d’any estaran connectades amb fibra òptica

 1. Nova seu de la Guàrdia Urbana
 2. Antiga Audiència
 3. Casa Sefus
 4. Auditori del Camp de Mart
 5. Nova seu del Pla Integral de Campclar
 6. Antiga seu del Pla Integral de Campclar
 7. Patronat Municipal de Turisme
 8. Museu d’Història
 9. Brigada Municipal d’Obres
 10. Casa Canals
 11. Servei municipal de l’Habitatge
 12. Institut Català d’Arqueologia Clàssica
 13. Torre de Pilats 
 14. Cente sociocultural de la Part Alta
 15. Rambla Nova, 59
 16. Teatre Metropol
 17. Recaptació Executiva
Segells de reconeixement d'administració oberta